Fijn weerzien met Maud en Evert in Onze Boerderij in Europa

Voor fans van Boer Zoekt Vrouw was de ontluikende liefde tussen de bekakte en uitgesproken Maud en haar zwijgzame bescheiden boer Evert een waar sprookje. In Onze Boerderij in Europa ging het koppel op pad met Yvon Jaspers naar Engeland en wat blijkt: het is nog altijd dik aan tussen de twee.

Maud en Evert in Onze Boerderij in Europa
© NPO 1

Het is misschien wel hét succesverhaal van Boer Zoekt Vrouw: de Heemsteedse onderwijzeres Maud en de melkveehouder Evert uit Ruinerwold. Maud was op slag verliefd op de wat verlegen agrariër. Evert moest wat langer de kat uit de boom kijken, maar sprak uiteindelijk toch, ondertiteld en wel, de magische woorden: "Ik hou van jou!" Vanavond zagen we dat de liefde er nog altijd afspat.

Lekker hokken

Dat Maud lekker vastberaden is, dat wisten we al. Maar dat is zo ook in hun relatie. Al na een paar maanden verliefdheid besloot Maud om de deur van haar Heemsteedse huis achter zich dicht te trekken en verhuisde naar Everts boerderij. Het is blijkbaar zo dik aan tussen de twee dat ze nog maar amper de boerderij verlaten. Tot hilariteit van Yvon, die wel vaker gefascineerd is door het seksleven van de boeren.

Engelse roadtrip

Als een soort ultieme relatietest gaan de tortelduifjes met Yvon in een gammele camper op roadtrip door Engeland. En dat pakt beter uit dan dat je op papier zou denken. Zo zien we Maud en Evert samen op een quad de kalfjes melk geven. Het maakt Evert in elk geval net zo verliefd op de quad als op zijn Maud. Maar er is meer dat ze bindt.

Woordgrapjes

Als Maud en Evert over een heuvel lopen met allemaal prachtige paarse heide op zoek naar het pad van de schapen, laat Klaas zien wat voor een lolbroek hij is. “Ik ben letterlijk een padvinder!” Maud kan het wel waarderen. “Ja, dat is een heel mooi woordgrapje Evert. Heel mooi.”, zegt ze droog. Schattig.

Wat als..?

Maud vindt het vooral jammer dat ze elkaar niet vijfentwintig jaar eerder hebben getroffen. "Ik vind het echt eeuwig zonde dat ik niet als vijftien jarig meisje op een boerderij ben opgegroeid", zegt ze. Evert: "Mijn schuld hè, mijn schuld?" Maud: "Ja, je had me eerder moeten zoeken." Maud vindt het vooral jammer dat ze het 'boeren' nog niet erg in de vingers heeft. "Dan had ik ook meer kunnen betekenen voor het bedrijf."

Bekakte Evert

Het is de kijkers niet ontgaan dat Maud behoorlijk bekakt praat en dat weet ze zelf ook maar al te goed. Als Evert weer eens wat lekker Drents zegt wat ze maar moeilijk kan ontcijferen, laat ze zien hoeveel zelfspot ze heeft. "Ik moet zo lachen om dat taaltje van Evert. Het is net Heemsteeds, met alle O’s die EU’s worden. Eigenlijk is het heel bekakt." Evert kan er ook wel om lachen en niet eens als een boer met kiespijn.

Moestuin en een quad

Het stel lijkt al alles te hebben, maar de reis naar Engeland laat nog een ding te wensen over. Als Evert echt graag die quad wil, dan is Maud best bereid over haar hart te strijken, maar dan wil zij wel graag een moestuin. Evert vindt het een prima deal. En zo leefden zij nog lang en gelukkig.

Onze Boerderij in Europa zie je op zondagavond om 21.30 uur op NPO 1.