Fantasyklassieker Willow krijgt mogelijk vervolg op Disney+

Veronica Superguide logo
Fantasyklassieker Willow krijgt mogelijk vervolg op Disney+

Fantasyklassieker Willow krijgt mogelijk vervolg op Disney+

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is alweer ruim dertig jaar geleden dat Willow in de bioscopen verscheen. Maar Disney+ overweegt nu om deze geliefde fantasyklassieker nieuw leven in te blazen!

Koningin

In 1988 verscheen Willow in de bioscopen. In deze fantasyfilm moeten de dappere Willow, de huurling Madmartigan en de fee Raziel zien te voorkomen dat baby Elora in handen valt van de boosaardige koningin Bavmorda. Vorig jaar liet regisseur Ron Howard (Solo: A Star Wars Story) al doorschemeren dat hij plannen had voor een vervolg op Willow. Dat vervolg lijkt er dankzij Disney+ nu te komen, alleen in een iets andere vorm dan we hadden verwacht…

Ouder en wijzer

Volgens Deadline heeft Disney+ plannen om een tv-serie rondom Willow te maken. Volgens Ron Howard zou de titelheld hierin ouder en wijzer zijn dan dertig jaar geleden (duh). Ook heeft hij zich ontwikkeld van een boerenknecht tot een volwaardige strijder met veel wapenkennis. Star Wars-bedenker George Lucas tekende destijds voor het scenario. En volgens Howard ziet ook hij een serie gebaseerd op hun fantasyfilm wel zitten. “George en ik hebben vaak gesproken over een mogelijke tv-serie van Willow. Het zou zowel groots als intiem worden, met meer ruimte voor Willow en de andere personages om zich te ontwikkelen.” En zo wordt een abonnement op Disney+ steeds verleidelijker!

Lees verder