Fans ontroerd door nieuw podium Songfestival

Nog maar honderd dagen te gaan en dan kan Europa weer genieten van alle glitters, veren en geweldige optredens tijdens het Eurovisie Songfestival. Fans krijgen vandaag alvast een voerproefje van de aankleding. 

Door Merel van Baal
Fans bij Eurovisie Songfestival

Het podium is geïnspireerd door de situatie in Oekraïne en kijkers zijn enorm geraakt door het gebaar. Oekraïne zou dit jaar het evenement hosten maar dat kan vanwege de oorlog met Rusland niet. Het zal daarom dit jaar plaatsvinden in Liverpool. "Het ontwerp is geïnspireerd op een grote knuffel en opent haar armen voor Oekraïne, de artiesten van de show en gasten uit de hele wereld", aldus podiumontwerper Julio Himede. "Ik richtte me op de culturele aspecten en overeenkomsten tussen Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk en specifiek Liverpool. Van muziek, dans en kunst tot architectuur en poëzie".

Op Twitter regent het positieve reacties van fans.

Ruimte voor publiek

Een andere grote verandering is dat voor het eerst sinds 2019 het publiek weer vlak voor het podium kan staan. De greenroom, de ruimte waar deelnemende artiesten zitten tijdens de show, bevindt zich achterin de zaal.   

Nederlandse deelnemers

Het duo Mia Nicolai en Dion Cooper zal Nederland representeren komende editie. Hun nummer is nog niet bekend.Mia en Dion werden enkele maanden geleden verrast met het nieuws door niemand minder dan Eurovisie winnaar Duncan Laurence.  

Het Eurovisie Songfestival gaat op 9 mei van start. Nederland is tijdens deze eerste halve finale al aan de beurt. Op 11 mei is de tweede halve finale. De grote finale volgt op 13 mei.