Familie van Barbie komt met verklaring

Veronica Superguide logo
Familie van Barbie komt met verklaring

Familie van Barbie komt met verklaring

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Afgelopen vrijdag stond het internet vol met heftig nieuws over Samantha ‘Barbie’ de Jong. Ze was met spoed naar het ziekenhuis gebracht en zou in ernstige toestand verkeren. De oorzaak van haar opname bleef onduidelijk.

Statement

De familie van Barbie en manager Jake Hampel hebben een verklaring naar buiten gebracht. Ze melden zeer openhartig dat Barbie vrijdag buiten bewustzijn is geraakt door overmatig drugsgebruik. Toen zij thuis bewusteloos werd aangetroffen, is ze direct afgevoerd naar het ziekenhuis. Haar twee kinderen worden opgevangen door vader Michael en familie. Michael meldt dat hij inmiddels bij Barbie is geweest. Hij vertelt aan RTL Boulevard dat het naar omstandigheden goed gaat met Barbie en de kinderen en dat hij hoopt dat Barbie nu in alle rust kan herstellen. 

In een officieel statement van de familie van Barbie en manager Hampel, wordt iedereen verzocht om de realityster met rust te laten: "Het eerste en enige belang van de familie is om Samantha in alle rust te laten herstellen. Dat is ook Samantha’s wens. Dat kan alleen als ook de omstandigheden rond haar verblijf en haar persoon en de familie rustig zijn. Daarom vragen we iedereen met klem, fans en pers, om Samantha, Michael, de kinderen en de familie nu rust te gunnen. Tenslotte willen Samantha en de familie iedereen bedanken die steun heeft betuigd."

RTL

Er waren al eerder signalen dat het niet goed ging met Samantha. Onlangs vertelde ze: “Ik zit momenteel in de bijstand en probeer met de hulp van de Sociale Dienst mijn leven op orde te krijgen. Mijn leven is een ravage. Alsof er een tsunami overheen geweest is. Ik ben het overzicht volledig kwijt.” Op internet gonst het van beschuldigingen aan het adres van RTL, die Barbie gebruikt zou hebben voor kijkcijfers. In een verklaring laat RTL weten dat ze erg geschrokken zijn van de situatie rondom Samantha: "We hebben op dit moment contact met de familie en hebben hen onze hulp aangeboden." Daarnaast lijkt RTL ook de discussie over hun verantwoordelijkheid voor de situatie van Samantha niet uit de weg te gaan: "Wat betreft de discussie over het reality genre en waar de verantwoordelijkheid van de media begint en ophoudt, willen we aangeven dat deze in onze ogen terecht en noodzakelijk is. Niet alleen nu, maar altijd."

Lees verder