Even Tot Hier scoort met Van Gaal-liedje: 'Grootste haastklus ooit'

Door Emma de Wijer
Lenny Kuhr in Even tot Hier

De WK-winst was een inkoppertje voor de heren van Even Tot Hier. Maar het Van Gaal-liedje dat Songfestivalzangeres Lenny Kuhr zaterdagavond zong, was nog maar nét af. "We hebben staan schreeuwen van de stress."  

Haastklus

Kijkers zijn lyrisch over het nummer Admiraal van Gaal dat zaterdagavond te horen was in Even Tot Hier. Lenny Kuhr zong het nummer op de wijze van haar songfestivalhit De Troubadour: een regelrechte hit. En daar hadden de heren ook wat voor over, blijkt nu. Even Tot Hier-maker Niels van der Laan onthult dat het nummer pas vlak voor de definitieve opnames klaar was. "Het was de grootste haastklus voor ons tot nu toe."

Schreeuwen van de stress

Een nummer over een WK-wedstrijd kun je wel een béétje voorbereiden, zou je denken. Maar op de 3-1 winst van het Nederlands elftal was niet gerekend. En dus moest het nummer na de reguliere opnames aangepast worden. "We hadden al drie verschillende versies in klad, maar die hebben we eigenlijk direct weggegooid", legt Van der Laan uit in het AD. "We hebben staan schreeuwen van de stress."

Inkt was nog nat

Lenny Kuhr heeft zich er knap doorheen geslagen. "De inkt was nog nat, toen ze het nummer moest opnemen. Normaal zorgen we dat op donderdag de nummers voor artiesten klaarliggen, zodat ze nog kunnen repeteren, maar Lenny moest het met een paar minuten toch maar even doen."

Tekst gaat verder onder de video

Veel lof

Het liedje kreeg de afgelopen dagen veel lof op sociale media en heeft bij de herhaling op zondagochtend bijna een half miljoen kijkers getrokken. Het is ongebruikelijk dat een ochtendherhaling zulke goede kijkcijfers haalt. 

Je ziet Even Tot Hier elke zaterdag op NPO1.