Er komt een film van Downton Abbey!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Er komt een film van Downton Abbey!

Er komt een film van Downton Abbey!

|
|

Laatste update:

Eindelijk is het dan zover. Na lang speculeren maakt de Britse krant The Sun bekend dat er een filmversie in de maak is van de populaire serie. Het zesde en daarmee laatste seizoen van de Britse show eindigde in maart op de zender ITV.

Veelgeprezen

Het kostuumdrama werd door de jaren heen met prijzen overladen. Downton Abbey werd voor een recordaantal van maar liefst 69 Emmy Awards genomineerd en wist er vijftien te verzilveren gedurende de vijf jaar dat de show werd uitgezonden.

Lady Mary

De maker van de serie, Julian Fellowes, zou al zijn begonnen aan een script voor de film. Die zal een aantal verhaallijnen uit de serie voortzetten. Actrice Michelle Dockery, die Lady Mary Crawley speelt in de serie, liet in april al doorschemeren dat ze wel wat zag in een film: "Ik denk dat er zeker potentie is voor een film. Ik zou het in ieder geval zeker overwegen", zei ze destijds tegen de krant The Telegraph. "Het is misschien nog niet voorbij", vervolgde ze.

Familie Crawley

De serie startte in 2010, in 2015 is het zesde en laatste seizoen opgenomen en uitgezonden. Downton Abbey speelt zich af in het fictieve plaatsje Downton Abbey gedurende de periode 1912-1925. Het volgt het leven van de aristocratische familie Crawley en hun personeelsleden. Benieuwd hoe het er aan toeging op de set? Kijk dan hieronder naar beelden van achter de schermen.

Lees verder