Engeland opent echte Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus

Veronica Superguide logo
Engeland opent echte Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus

Engeland opent echte Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Wacht jij nog steeds op je brief van Zweinstein per uilenpost? Dat hoeft niet meer! In een 15e eeuws kasteel in Engeland kun je deze zomer je wanen in de wereld van Harry Potter als student op een echte Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

Bothwell School of Witchcraft

In het Herstmonceux Castle in East Sussex wordt een driedaags evenement georganiseerd waar Dreuzels de kans krijgen om even een tovenaar of heks te zijn op de Bothwell School of Witchcraft. Studenten worden net als in de Harry Potter-boeken en -films gesorteerd in de vier verschillende huizen en gaan de strijd met elkaar aan in een toernooi.

'Wingardium Leviosa'

Op de real-life Zweinstein krijg je les in toverspreuken, toverdranken en kom je oog in oog te staan met magische wezens (wat helaas maar acteurs in kostuums zijn). Het evenement lijkt op een murder mystery, waarbij je ieder een rol krijgt en verwikkeld wordt in een magisch verhaal. Aan het eind van het toernooi wordt tijdens een groot banket gevierd welk huis zich de winnaar kan noemen. 

Even naar Goudgrijp...

Het tripje is niet goedkoop: het verblijf, inclusief maaltijden, kost 450 pond, omgerekend 525 euro. Het vindt plaats in het Herstmonceux-kasteel van 11 tot en met 13 augustus en je mag je alleen opgeven als je ouder bent dan 18. En je toverstaf moet je zelf meenemen.

Lees verder