Emoji zijn minder onschuldig dan je denkt!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Emoji zijn minder onschuldig dan je denkt!

Emoji zijn minder onschuldig dan je denkt!

|
|

Laatste update:

Als jij denkt dat die smileys en icoontjes geen kwaad kunnen, dan hebben ze bij FOX in de VS nog een alarmerende waarschuwing voor je ...

The Emoji Code

Het klinkt als een flauwe parodie op een boek van Dan Brown, maar bij de Amerikaanse nieuwszender Q13 FOX zijn ze bloedserieus. Kinderen die elkaar berichtjes sturen met emoji erin, maken gebruik van geheime codes om hun ware boodschap te verbergen, aldus de "cyberexperts" waar de zender zich op beroept. Zo zou het bovenstaande plaatje kunnen betekenen: "Ik hoop dat je sterft in een brand." En met een emoji van een paar ogen zouden kinderen elkaar misschien wel om naaktfoto's kunnen vragen...!!!

Aubergine = Penis

Bij de The Late Show with Stephen Colbert hebben de redactie en presentator de grootste lol gehad om het nieuwsitem. En het domweg tonen ervan zoals in De TV Draait Door is natuurlijk niet genoeg: Colbert & Co hebben zo hun eigen theorieën over de échte betekenissen van de populaire icoontjes. Wat denk je: is het tijd om jouw eigen kinderen een emojiverbod op te leggen?

Lees verder