Ellie Lust verlaat Politie Amsterdam voor televisie

Veronica Superguide logo
Ellie Lust verlaat Politie Amsterdam voor televisie

Ellie Lust verlaat Politie Amsterdam voor televisie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Veel mensen vroegen zich al af hoe Ellie Lust haar politiewerk met het maken van televisieprogramma’s combineert. Het doet er niet meer toe: Lust stopt als woordvoerder van de Politie Amsterdam.

De mediagenieke Lust werd bekend als politiewoordvoerder op RTV Noord-Holland en AT5. Later was ze regelmatig te zien in Opsporing Verzocht en het journaal. Lust zette zich binnen de politie in om extra aandacht te vragen voor geweld tegen homoseksuelen, met het initiatief Roze In Blauw. Dit jaar verzorgde ze samen met Rik van de Westelaken het commentaar bij de Canal Parade.

Blok

In 2016 kwam haar televisiecarrière in een stroomversnelling terecht, door haar deelname aan Wie is De Mol? De politie gaf haar hier juist toestemming voor om een ‘positief imago van de politie’ te bevorderen. De kordate agente werd een publiekslieveling, en maakte de term ‘etherdiscipline’ een gevleugeld begrip.

Dit jaar kreeg Lust haar eigen programma: Ellie Op Patrouille, waarin ze buitenlandse politiekorpsen volgt tijdens hun werk. Van de blitse racewagens in Dubai, tot kansarme jeugdbendes in Kenia.

Het vertrek van Ellie Lust bij de politie komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder dit jaar zei de presentatrice dat de organisatie moeite heeft met haar media-activiteiten. In een nieuw interview met Het Parool, dat zaterdag verschijnt, zegt Lust dat ze door de leiding voor het blok werd gezet: óf televisieprogramma’s maken, óf werken als woordvoerder van de politie.

Lust wil naar eigen zeggen ‘niet zielig doen’, maar het vertrek (na meer dan 30 jaar bij de politie) heeft haar veel pijn gedaan. Ellie Lust blijft programma’s maken bij de AVROTROS; hoe veel, en welke precies, is op dit moment nog niet bekend.

Lees verder