• Nieuws

Elizabeth Banks speelt hoofdrol in film over… Prince!

Elizabeth Banks speelt hoofdrol in film over… Prince!

Prince is helaas overleden, maar zijn muzikale legende leeft voort. In een nieuwe film met Elizabeth Banks, bijvoorbeeld!

Elizabeth Banks speelt de hoofdrol in een nieuwe film, genaamd Queen For A Day. Het verhaal draait om het bezoek dat Prince & The Revolution in 1986 brachten aan het piepkleine stadje Sheridan, in Wyoming. MTV organiseerde een wedstrijd waarin de 10.000ste beller een date met Prince kon winnen, en een première van zijn tweede film: Under The Cherry Moon.

De 20-jarige Lisa Barber won de wedstrijd, maar woonde min of meer in de ‘middle of nowhere’. Barber was niet eens echt fan van Prince, maar deed mee aan de wedstrijd omdat ze zich verveelde. Ze ging op haar veertiende van school, en was doodsbenauwd dat ze zichzelf op MTV voor aap zou zetten. De inwoners van Sheridan, een rauw industriestadje, zaten trouwens ook niet echt op de heupwiegende zanger te wachten…

Bericht wordt geladen...

Prince-madness

Alles leek rijp voor een PR-debacle, maar door onmenselijke inspanningen (mogelijk gemaakt door kilo’s pepmiddelen) verliepen de date en première uiteindelijk prima. Het hele verhaal over het bezoek van Prince aan Sheridan vind je overigens hier; een must voor elke muziek- én medialiefhebber.

Elizabeth Banks speelt een hoofdrol in de film, maar het is nog niet bekend welke. Ze zou Lisa Barber, de winnares van de wedstrijd, kunnen spelen, of Robyn Riggs; de woordvoerster van Prince in de jaren 80, die er een hele kluif aan had om Barber klaar te stomen voor de televisie.

Prince zelf (of een acteur die hem speelt) is waarschijnlijk niet te zien in de film. Zijn aanwezigheid klinkt vooral door in de hysterie van Sheridan én de PR-medewerkers van MTV en Warner Bros.