Maarten van der Weijden

Veronica Superguide logo
Maarten van der Weijden

It giet wer oan! Elfstedenzwemtocht Maarten van der Weijden op tv te volgen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Kun je je nog herinneren hoe Maarten van der Weijden het vorig jaar net niet redde? Op 163 kilometer moest hij opgeven, hetgeen overigens wel een theatershow opleverde, maar dat terzijde… Dit jaar gaat de zwemmer het gelukkig gewoon weer proberen! En de NOS maakte vandaag bekend dat je die Elfstedenzwemtocht uitgebreid kunt volgen.

Elfstedentocht te water

Maarten van der Weijden plonst op 21 juni voor de tweede keer in de Friese wateren. Vorig jaar lukte het Maarten (net) niet om de zwemtocht langs 11 Friese steden te volbrengen… Toch haalde hij met zijn dappere poging een bedrag van 5 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Dit jaar wil de zwemmer een tweede poging wagen om de 200 kilometer lange Elfstedenzwemtocht af te leggen. Waar we vorig jaar voor de gehele beleving nog vooral een beroep moesten doen op die documentaire, wordt hij dit jaar op de voet gevolgd door de camera’s van de NOS.

Het programma van de Elfstedenzwemtocht

We nemen het programma van de Elfstedenzwemtocht met je door. Om te beginnen wordt de start live uitgezonden. Ook is er dan aandacht voor de voorbereiding van Van der Weijden. Op zaterdag 22 juni kun je inschakelen voor een live verslag van het evenement in Stavoren, waarbij duizenden mensen met de held zullen mee zwemmen. Op zondag 23 juni worden fragmenten getoond in NOS Studio Sport, voorafgaand aan het NOS Journaal van 20.00 uur en laat op de avond. Ook maandag 24 juni zijn er gedurende de dag fragmenten te zien en als Maarten finisht, is dat rechtstreeks te bewonderen op NPO 1. De presentatie van de verslaggeving rondom de Elfstedenzwemtocht is in handen van Dionne Stax, Joris Linssen en Erben Wennemars.

Lees verder