Eindelijk schot in animatiefilm van Paul McCartney’s kinderboek High In The Clouds

Veronica Superguide logo
Eindelijk schot in animatiefilm van Paul McCartney’s kinderboek High In The Clouds

Eindelijk schot in animatiefilm van Paul McCartney’s kinderboek High In The Clouds

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Paul McCartney is natuurlijk een legendarisch muzikant, maar de oud-Beatle heeft meer in zijn mars. In 2005 bracht hij een jeugdroman uit, genaamd High In The Clouds. Het lijkt erop dat dit verhaal, over een rondzwervende groep dieren, eindelijk verfilmd wordt.

Het avonturenboek van de ex-Beatle draait om een eekhoorn genaamd Wirral. Het bos waarin hij woont (en z’n moeder!) worden platgebulldozerd, waarna hij op zoek moet naar een nieuw huis. Hij verzamelt een bonte groep dierenvrienden en speurt naar het beloofde land ‘Animalia’. Naar verluidt zit er nu echt schot in de zaak, en wordt er al gewerkt aan het scenario van de animatiefilm.

Scenarioschrijver Jon Croker heeft zijn handtekening gezet voor High In The Clouds. Croker schreef het script voor de Hammer-horrorfilm The Woman In Black: Angel Of Death. Daarnaast werkte hij aan het scenario van de film over Paddington Bear. Een tijd geleden was Tony Bancroft ook aan het project verbonden. Het is momenteel niet duidelijk of deze regisseur (van o.a. Mulan) nog steeds in the picture is.

Pom, pom-pom!

Naast muziek van McCartney zelf, is er ook plaats voor andere artiesten in High In The Clouds. Onder meer Lady Gaga zou aan de soundtrack mee werken, en wellicht spreekt ze ook een dierenstem in. Sir Paul zal zelf ook een hoofdrol vervullen.

High In The Clouds verscheen in 2005, en werd geïllustreerd door Geoff Dunbar. Dunbar werkte eerder samen met McCartney aan de korte film Rupert And The Frog Song. Inderdaad, van dat lied dat je nu de rest van de dag in je hoofd hebt!

Het duo schreef High In The Clouds eigenlijk als een filmscript, maar McCartney bracht het ook in boekvorm uit. Het lijkt er sterk op dat het originele doel alsnog bereikt wordt!

Lees verder