Denise B&B Vol Liefde

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Denise B&B Vol Liefde
B&B vol Liefde

'Eigenlijk past Denise helemaal niet in B&B Vol Liefde'

|
|

Laatste update:

Veronica Superguide's online eindredacteur Robin Heerkens smult én gruwelt van B&B Vol Liefde. In zijn wekelijkse terugblikcolumn hoopt hij deze paradoxale obsessie van zich af te schrijven.

 

Deze weekterugblik verschijnt elke maandag, in aanloop naar een nieuwe B&B-week. Wil je niets missen van al het nieuws? Check hier onze B&B Vol Liefde-overzichtspagina.

Het is een beetje saai in de Zuid-Spaanse bed and breakfast van Denise. Al sinds haar introductie voelt de stoot van het seizoen als een vreemde eend in de B&B Vol Liefde-bijt. Ze heeft haar zaakjes prima op orde, runt een giga-B&B waar ogenschijnlijk alles supervlot verloopt, woont in een prachtig appartement, oogt mentaal stabiel én dan communiceert ze ook nog eens goed met haar mannen. Als iemand lullige grapjes maakt, bijvoorbeeld over de lengte van 'sportschool Dave', grijpt ze meteen in en wanneer ze over haar gevoel praat, lijkt het alsof ze zichzelf erg goed kent. Wacht eens even... dit is totaal niet de bedoeling! Dit is B&B Vol Liefde?!

Saai 

We raken zo langzaamaan gewend aan met drama gevulde momenten, ongemakkelijke onderonsjes of lachwekkende mismatches. Dat soort dingen. Een inpandige ex die onder een Once Upon a Time in the West-achtig westerndeuntje een date confronteert (Libera bij Italiaanse Hans). Een goudeerlijke ADHD-flapuit die nog niet eens een B&B heeft en lekker tongde met een van zijn kandidaten (Richard). Een alleenstaande moeder die haast uit elkaar spat van de stress, nog helemaal niet klaar lijkt voor liefde en haar dates gerust een hele avond alleen laat (Astrid). Of wat dacht je van een rockende ruiter op leeftijd wiens ‘kleine Hansje’ helemaal van de wap raakt door een - voor hem - jonge griet (Franse Hans natuurlijk). Bijzonder, spraakmakend, ongemakkelijk, hilarisch, tenenkrommend - kwalificaties die je er met gemak op kan plakken. In ieder geval niet ‘een tikkie saai’. Behálve bij Denise dus. Ze past eigenlijk niet helemaal in het programma.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Dave B&B Vol Liefde

Het is allemaal de schuld van B&B Vol Liefde

Dat ik Denise een beetje saai vind, zegt misschien iets over mij, maar toch geef ik gerust het programma de schuld. Door B&B Vol Liefde raak ik, nog meer dan in het vorige seizoen, gewend aan mensen die hun zaakjes niet op orde hebben en lekker primair reageren. Waar ongemak en onduidelijkheid hand-in-hand gaan - waarom ontvangt Richard nog steeds andere vrouwen? - en er altijd wel iets is om me aan te ergeren. Bij Denise valt dat allemaal zó mee, dat ik soms twijfel of ik haar scènes niet gewoon kan doorspoelen. Het is nu toch vooral wachten op het moment dat ze Dave kiest en er eindelijk gezoend gaat worden. Props voor Dave, trouwens - dat hij er nog steeds is, zonder dat de prille liefde op een of andere manier is geconsumeerd, zegt veel over zijn vertrouwen in Denise.

Kwijlend in de montagekamer

Ik heb het gevoel dat de makers van B&B Vol Liefde af en toe met kwijl in de mond in de montagekamer zaten. ‘Kijk, hier kan een westerndeuntje onder. Nóg sensationeler.’ Ook op locatie moest de crew waarschijnlijk meerdere keren schoon ondergoed aan doen. Astrid die helemaal flipt en haar beruchte grens trekt, Martijns moeder die ‘stiekem’ om het hoekje kijkt wanneer haar zoon yoga doet met Simone, Desiree die een koe nadoet in een Italiaanse slagerij. Gouden beelden en sappige tv, natuurlijk, maar bij Denise hadden de makers zulke opties niet. Tot nu toe niet, in ieder geval. Een beetje in de sportschool hangen en wandelen met kandidaten die het allemaal goed kunnen vinden. Meh, daar kun je niet zo veel mee als makers. 

Maar we moeten Denise anders gaan bekijken. Dit is voor haar ook niet eerlijk. Bij Denise betekent ‘saai’ namelijk zo veel meer, blijkt als je alles op een rijtje zet.

Saai is serieus. Saai is standvastig. Saai is stabiel. Saai is succesvol.

Saai is zo slecht nog niet.

B&B Vol Liefde deelnemers 2022

Overzicht

Alles over B&B Vol Liefde 2022

Wil je alles weten over B&B Vol Liefde 2022? Blijf op de hoogte van prille liefdes, ruzies, drama én ongemak met ons grote B&B Vol Liefde-overzicht.

Lees verder