• Nieuws

Eerste beelden van 'Kingsman' Taron Egerton als Robin Hood

Eerste beelden van 'Kingsman' Taron Egerton als Robin Hood

Volgend jaar verschijnt er wéér een herinterpretatie van de Robin Hood-legende. ‘Kingsman’ Taron Egerton speelt de titelrol, en het verhaal van Robin’s dievenbende wordt rauwer dan ooit. Entertainment Weekly heeft de eerste beelden!

De nieuwe Robin Hood wordt geregisseerd door Otto Bathurst, bekend van o.a. Peaky Blinders. Nadat Robin Hood terugkeert van de kruistochten, arriveert hij in een Sherwood waar corruptie en machtsmisbruik aan de orde van de dag is. Samen met een groep boeven, probeert hij de Sheriff van Nottingham te raken waar hij kan.

Naast Egerton, zien we Jamie Foxx als Little John en Jamie Dornan (Once Upon a Time) als Will Scarlet. Ben Mendelsohn (Star Wars: Rogue One) vertolkt de corrupte Sheriff van Nottingham, en Eve Hewson (The Knick, Bridge Of Spies) neemt de rol van Marian voor haar rekening. Paul Anderson (Arthur Shelby uit Peaky Blinders) speelt Guy of Gisborne, die nog een appeltje te schillen heeft met Hood.

El Rob

Regisseur Otto Bathurst is van plan om de legende van Robin Hood eigentijdse thema’s mee te geven. Robin Hood is niet alleen meer een dief die van de rijken steelt. Bathurst maakt van Hood een echte rebellenleider, die vecht voor politieke hervorming.

Hoe deze rauwe benadering uitpakt valt natuurlijk te bezien, maar onze interesse is gewekt! Robin Hood is gepland voor het najaar van 2018.