Eerste beelden Netflix-horrorserie The Haunting Of Hill House met Michiel Huisman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eerste beelden Netflix-horrorserie The Haunting Of Hill House met Michiel Huisman

Eerste beelden Netflix-horrorserie The Haunting Of Hill House met Michiel Huisman

|
|

Laatste update:

Netflix heeft de eerste beelden van de nieuwe horrorserie The Haunting Of Hill House laten zien. Mét Neerlands hoop Michiel Huisman in de hoofdrol!

In The Haunting of Hill House verblijft een kleine groep mensen een paar maanden in een oud landhuis. De eigenaar, een paranormaal onderzoeker en twee dames die beweren geesten te kunnen zien onderzoeken Hill House, waarover de meest verknipte geruchten de ronde doen. Wat er precies plaatsvond in het optrekje is niet duidelijk, maar Hill House heeft een vreemde invloed op zijn gasten.

Wie, oh wie?

Naast Michiel Huisman zijn er hoofdrollen voor o.a. Carla Gugino (Gerald’s Game), Henry Thomas (E.T, Gerald’s Game), Elizabeth Reaser (Ouija, Manhunt: Unabomber) en Kate Siegel (Ouija, Oculus, Gerald’s Game). 

De precieze rolverdeling is nog niet helemaal helder. Het lijkt erop dat Huisman de eigenaar van het huis speelt (Steven Crane), die graag wil weten wat er met zijn erfenis aan de hand is, en vooral ook hoe hij het kan stoppen. The Haunting Of Hill House wordt geen directe kopie van het verhaal uit het boek, waardoor de rollen momenteel niet echt duidelijk zijn.

Het boek The Haunting Of Hill House (1959) werd geschreven door Shirley Jackson, en staat bekend als één van de beste horrorboeken uit de 20ste eeuw. Het verhaal werd twee keer eerder verfilmd als The Haunting: uitstekend in 1963, en wat minder geslaagd in 1999. De bovennatuurlijke verschijnselen blijven meestal vaag, waardoor The Haunting meer een beklemmend gevoel van angst oproept dan goedkope schrikeffecten (zoals in de versie uit 1999).

Zie ook:

De serie is geregisseerd en geschreven door Mike Flanagan (Oculus, Gerald’s Game). The Haunting Of Hill House verschijnt op 12 oktober op Netflix.

Lees verder