EditieNL blundert met Auschwitz-foto: 'Had nooit mogen gebeuren'

EditieNL heeft gisteren een fout gemaakt door een foto uit het Poolse concentratiekamp Auschwitz te gebruiken bij een item over het spoorwegsysteem in Nederland. Deze fout bleef niet onder de radar en werd opgemerkt door veel kijkers.

EditieNl
© RTL Beeldbank

"In onze uitzending van vandaag hebben wij per abuis een foto van Auschwitz laten zien. Dit had nooit mogen gebeuren. We bieden onze excuses aan voor deze vergissing", aldus EditieNL op Twitter.

Het item

De foto van Auschwitz werd gebruikt bij een stukje over cijfers van het Nederlandse spoornetwerk. Zo werd er aandacht gegeven aan het aantal kilometers treinspoor en het aantal stations in ons land, alleen met de verkeerde foto. Tijdens de uitzending zelf werden er al excuses aangeboden, maar deze werden achteraf ook nog op Twitter geplaatst. Kijkers is dit dus ook opgevallen.

Volgende week bestaat het RTL-programma 20 jaar en kent het naast deze fout vooral veel positieve voorvallen. Benieuwd naar het succes? Lees dan hier ons verhaal met EditieNL-presentatrice Margreet Beetsma.