Erica's grote droom komt uit in Chateau Meiland-kerstspecial

Door Robin Heerkens
Kerst met de familie Meiland

Merry Meiland! Nederlands bekendste wijnverslaafde reality-familie sluit hun mega-drukke jaar af met een kerstspecial op SBS6! De Meilandjes reisden af naar Zweeds Lapland voor maar liefst vier afleveringen en in één van die shows komt Erica's grote droom uit!

Dat heeft SBS6 laten weten. Martien, Maxime, Claire, Erica en Montana kropen lekker dicht tegen elkaar aan in een knusse chalet in het Zweedse deel van Lapland. "Hier kun je je onderdompelen in de natuur, sledetochten maken en - met een beetje geluk - het beroemde Noorderlicht bewonderen."

Droom van Erica

Wat gaan de Meilandjes daar doen, behalve liters rode wijn wegtikken? "Ze ervaren het traditionele, authentieke leven in Lapland en gaan naar het beroemdste ijshotel ter wereld." Ook komt er een ontmoeting met een kerstman en liet de productie Erica's grote droom uitkomen. Ze is natuurlijk een groot hondenliefhebber en dus mocht ze een huskysledetocht maken.

Niet wijnen, wijnen, wijnen?

De fam kreeg vooraf te horen dat wijn in Lapland maar moeilijk te verkrijgbaar is en als je 't al weet te vinden, betaal je een fortuin. Kijkers krijgen te zien hoe de Meilandjes toch proberen een voorraad wijn mee te sneaken. De opnames zijn van een tijdje terug en gingen niet onopgemerkt voorbij. De fam kreeg ontzettende veel kritiek over zich heen: op reis gaan in coronatijd, waarom zou je dat in hemelsnaam doen?

Kerst met de familie Meiland is te zien op dinsdag 22 december, woensdag 23 december en een dubbele aflevering op donderdag 24 december bij SBS6 en op Kijk.nl. De afleveringen beginnen om 20:30 uur.