Docu over reizende gourmand Anthony Bourdain in 2019 in de bioscoop

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Docu over reizende gourmand Anthony Bourdain in 2019 in de bioscoop

Docu over reizende gourmand Anthony Bourdain in 2019 in de bioscoop

|
|

Laatste update:

In juni overleed kok/presentator/auteur Anthony Bourdain. Fans waren ontroostbaar, en mensen die Bourdain niet kenden besloten zijn culinaire reisprogramma’s maar eens te kijken (en waren later ook ontroostbaar). CNN wil Bourdain nog één keer eren, met zijn eigen documentaire in de bios.

Anthony Bourdain kreeg in 2002 zijn eigen tv-programma, A Cook’s Tour, nadat zijn culinaire boek Kitchen Confidential een ware bestseller werd. Na verschillende programma’s voor The Travel Channel, streek hij neer bij CNN. 

Hier maakte hij het programma Parts Unknown, een deel reisdocumentaire, eetprogramma en met links naar de (politieke) situatie in de landen die hij bezocht. Parts Unknown won vijf Emmy’s en wordt gezien als zijn beste show.

Laatste groet

Dit najaar zendt CNN het laatste seizoen van Parts Unknown uit, waar Bourdain aan werkte toen hij in juni zelfmoord pleegde. De vijf afleveringen waren al gedeeltelijk klaar, en voor de rest wil men video combineren met audio-opnames van de celebrity chef. Eén aflevering bevat waarschijnlijk een terugblik op de gehele reeks, en in het bijzonder Anthony Bourdain zelf.

De nieuwe documentaire wordt door hetzelfde productiebedrijf gemaakt als Parts Unknown (Zero Point Zero); men begint er aan zodra het laatste seizoen af is. Waarschijnlijk verschijnt de documentaire in de loop van 2019. De film wordt eerst in de bioscoop vertoond, waarna CNN hem uitzendt.

In Nederland zijn de programma’s van Bourdain te zien op 24 Kitchen. Via Netflix kun je daarnaast The Layover van de culinaire celebrity bekijken.

Lees verder