Dit zijn volgens ons de 10 aller- allerbeste series van 2017

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit zijn volgens ons de 10 aller- allerbeste series van 2017

Dit zijn volgens ons de 10 aller- allerbeste series van 2017

|
|

Laatste update:

Gisteren kwamen we met ons aller- allerbeste films van 2017-lijstje. Nu is het de beurt aan de series. Weer hebben we de (knappe) koppen bij elkaar gestoken en de top 10 bepaald. Lees en huiver.

10. Star Trek: Discovery

Na een afwezigheid van maar liefst 12 jaar keerde Star Trek dit jaar terug op de beeldbuis. En hoe. Met Star Trek: Discovery hebben CBS en Netflix een dijk van een scifi-serie afgeleverd. Inclusief fantastische lead en spectaculaire setting. 

9. Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen

Niemand op de redactie had vorig jaar kunnen voorspellen dat een Nederlandse serie zou eindigen op ons best-of lijstje van 2017. Toch staat-ie er. Met Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen levert Tim Oliehoek fantastische tragikomische tv af. Terecht op negen.

8. Game of Thrones (seizoen 7)

Was seizoen 7 het beste seizoen ooit? Nee. Stelde het teleur? Nee met een hoofdletter N. Spannende actiescènes, hartverscheurende momenten, prachtig gefilmde landschappen, moddervette draken en een ongemakkelijk sekscène: Game of Thrones had het dit jaar allemaal. 

7. This is Us (seizoen 2)

This is Us verraste vorig jaar vriend en vijand met een steengoed eerste seizoen. Nummer twee deed daar in 2017 nog een schepje bovenop. Het is bijzondere tranentrek-televisie, want de serie heeft ook meer dan genoeg feel good-momentjes. Om van het acteerwerk maar niet te spreken.

6. The Crown (seizoen 2)

Netflix’ meest ambitieuze show wist ook dit jaar weer alle verwachtingen waar te maken. The Crown is een geweldig genuanceerd drama met als middelpunt de performances van Claire Foy (Queen Elizabeth II) en Matt Smith (Prince Philip). Ook al interesseert het je bar weinig, The Crown blijft kwaliteitstelevisie van het hoogste niveau.

5. Big Little Lies

Na The Night Of kregen we dit jaar weer een miniserie-verrassing in de vorm van Little Big Lies. De serie viel terecht in de prijzen en dat is grotendeels te danken aan de fantastische cast. Deel 2, dat er na het succes nu officieel aankomt, kan wat ons betreft niet snel genoeg verschijnen.

4. The Deuce

Geen plottwists, paranormaal geneuzel, draken of poshy accentjes. The Deuce is een eerlijke, maar brute kijk op het leven rondom Times Square in de jaren 70. Ongetwijfeld de meest sfeervolle en realistische serie uit dit lijstje. James Franco speelt een verdienstelijke dubbelrol, maar het is de rest van de cast die de serie naar gigantische hoogtes tilt.

3. Master of None (seizoen 2)

Noem het gerust millenial: de serie. Master of None behandelt alles met een actueel randje en verpakt dat in een vermakelijk, scherp en slim geschreven jasje. Het is daarnaast buitengewoon goed gefilmd, waardoor de serie bij tijd en wijle bijna sprookjesachtig aanvoelt. 

2. Stranger Things (seizoen 2)

Dé grote Netflix-hit van 2016 stelde ook dit jaar (behalve dat ene uitstapje naar Chicago dan) niet teleur. De bijzondere mix van humor, nostalgie, beklemmende horror en spookachtige synthesizers bleef intact en hield ons negen afleveringen lang op het puntje van onze stoel. Chapeau, Netflix.

1. The Handmaid’s Tale

Niet Netflix, niet HBO, maar Hulu kwam dit jaar met de allerbeste serie. The Handmaid’s Tale (bij ons te zien bij Videoland) is kritisch, briljant geacteerd, beklemmend, beeldschoon, prachtig uitgediept en keihard. Verdiend op nummer één.

Lees verder