Dit zijn de beste B-films op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit zijn de beste B-films op Netflix

Dit zijn de beste B-films op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Zin in een film, maar niet in nadenken? Deze B-films vol grof geweld, bloederige horror en kick-ass knokpartijen zijn precies wat je nodig hebt!

Kunstbloed

Het is altijd goed om gezond en verantwoord te eten, maar soms is niets lekkerder dan een snelle hap waar het vet van afdruipt. Met films is dat niet anders! Op Netflix staat een flink aantal titels die nooit de bioscoop hebben gehaald. Het verhaal is flinterdun, het acteerwerk is om te huilen en we hebben het allemaal al honderd keer eerder gezien… en beter! Maar het gebrek aan grote namen en een ruim budget, wordt meer dan goedgemaakt door het hoge tempo, de geweldige actiescènes en emmers vol kunstbloed!

The Machine (2013)

Vincent McCarthy werkt in opdracht van het Ministerie van Defensie aan een technologie die bedoeld is om supersoldaten te creëren. Als een moderne Frankenstein schept hij zo een cyborg die een perfecte vechtmachine is. Maar het duurt niet lang voordat deze supersoldaten zich keren tegen hun meesters!

The Machine is de zoveelste variant op Blade Runner, Robocop en Frankenstein, maar op de uitvoering valt weinig aan te merken. De actiescènes zijn te gek, de effecten zijn prima en Caity Lotz is ijzersterk in de titelrol. Voeg daarbij de retro soundtrack en het sfeervolle camerawerk, en je hebt een van de vermakelijkste B-films van de laatste jaren.

Headshot (2016)

In 2011 verscheen The Raid, een baanbrekende actiefilm uit Indonesië die de kijker ademloos achterliet. Hoofdrolspeler Iko Uwais was in één klap een actieheld en in 2016 mocht hij het nog eens dunnetjes overdoen met Headshot. Hierin speelt Uwais een zwijgzame held die door een zware verwonding geheugenverlies oploopt. Om de daders te vinden, moet hij steeds dieper de Indonesische onderwereld induiken.

Het dunne verhaaltje dient vooral als kapstok voor de adembenemende martial arts-skills van Iko Uwais. Zo vernieuwend als The Raid wordt het nergens, maar dankzij de vele brute knokscènes die elkaar in rap tempo opvolgen, is het altijd nog een stuk spectaculairder en opwindender dan de meeste actiefilms die de Nederlandse bioscopen halen.

Boyka: Undisputed (2016)

Dit lijstje zou niet compleet zijn zonder Scott Adkins, de millennialversie van B-actiehelden als Jean-Claude van Damme en Chuck Norris. Adkins was briljant in onder meer Universal Soldier: Day of Reckoning en had sindsdien ook bescheiden rolletjes in blockbusters als Doctor Strange. Hij is misschien niet de beste acteur die er in Hollywood rondloopt, maar als het op B-actiefilms aankomt is hij moeilijk te overtreffen.

Zo ook in Boyka: Undisputed. Hierin speelt Adkins een kickbokser die gestopt is met vechten nadat hij onder invloed van drugs zijn tegenstander heeft gedood. Maar wanneer de weduwe van de man die hij heeft vermoord in de problemen komt, moet hij toch weer in actie komen.

Dead Snow (2009)

Je weet dat je naar een B-film zit te kijken als er opeens nazizombies opduiken. Dat geldt zeker voor Dead Snow! Hierin loopt een vakantie van een aantal geneeskundestudenten uit op een nachtmerrie wanneer ze plotseling geconfronteerd worden met nazizombies. Niet alleen houden de wandelende lijken er nogal onfrisse politieke ideeën op na, ze hebben ook een onstilbare honger naar hersenen!

Zoals je al uit de beschrijving kunt opmaken, waren de makers van Dead Snow (of zoals de film eigenlijk heet: Død snø) niet uit op een Oscar toen ze het scenario schreven. Het doel was om een horrorkomedie te maken die even goor als grappig is. En dat is ze meer dan gelukt!

Ninja: Shadow of a Tear (2013)

Vooruit, nog één keer Adkins dan. Ninja: Shadow of a Tear is het vervolg op Ninja uit 2009. Adkins speelt opnieuw de rol van Casey Bowman. Hij begint een bloederige wraaktocht wanneer zijn vrouw wordt door een sadistische drugsbaron. In de jungle van voormalig Birma komt het tot een ultieme confrontatie!

Ninjafans moeten even geduld hebben voordat Adkins in vol ornaat te zien is, maar tot die tijd valt er gelukkig ook nog wat te genieten. Vooral de scène waarin de titelheld het opneemt tegen een zwaarbewapend arrestatieteam in een benauwd hotelletje is puur B-filmgoud!

Lees verder