Dit zijn de 10 meest spraakmakende tv-momenten van 2017

Veronica Superguide logo
Dit zijn de 10 meest spraakmakende tv-momenten van 2017

Dit zijn de 10 meest spraakmakende tv-momenten van 2017

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

2017 was het tv-jaartje wel. Na de serie- en filmlijstjes te hebben afgevinkt, rest er nog eentje: de meest spraakmakende tv-momenten van 2017.

10. Frank en Rogier op luxe

Steenrijk, Straatarm was de onverwachte SBS-hit van 2017. De twee leukste deelnemers waren ongetwijfeld Rogier en Frank, die hun luxe villa in Saint Tropez verruilden voor de woning van een bijstandsgezin in Beverwijk.  De twee krijgen nu een eigen programma getiteld Paleis voor een Prikkie. Wij hebben er zin in!

9. Nooshin is nerveus

Best pittig hoor, de finale van Holland’s Next Topmodel presenteren. Anna Nooshin koos voor eerlijkheid en gaf toe dat ze bloednerveus was. Normaal knip je zoiets in de montage weg, maar ja, dit was live. Een wereldramp is het zeker niet, maar het zorgde wel voor een spraakmakende aflevering. Bekijk de aflevering op de website van RTL XL.

8. Baudet is kogelvrij

Gehuld in ‘ondeugdelijk legervest’ en met soldatenkistjes in de hand brak Baudet een lans voor betere kleding van militairen. De boodschap was duidelijk: defensieminister Hennis moest exit. Of je vindt  dat meneer Baudet gelijk had is één ding, maar spraakmakend was het wel.

7. Beste Fail

Hoewel dit in Nederland ’s nachts werd uitgezonden is het toch een vermelding waard. Meer dan 33 miljoen mensen keken live hoe Warren Beatty en Faye Dunaway de verkeerde envelop voorlazen tijdens de Oscars en daarmee per ongeluk La La Land uitriepen tot Beste Film. Het had Moonlight moeten zijn. Na een paar ongemakkelijke minuten mocht de cast en crew van Moonlight toch nog het podium beklimmen.

6. Tom heeft schijt en wint de Giro

In mei kleurde Nederland even roze en de broek van Tom Dumoulin bruin. De wielrenner won (ondanks zijn ‘sanitaire’ stop) de Giro d’Italia als eerste Nederlander ooit. Hij leverde daarmee op z’n zachtst gezegd een prestatie van formaat. Top!

5. Willy vs. Willy

De losheid waarmee Wilfried de Jong dit openhartige gesprek met Willem-Alexander aanpakte, wekte alom bewondering. Interessant, spraakmakend en ontroerend. Vooral toen Wilfried het overlijden van prins Friso aankaartte.

4. Exit Penoza

In 2017 kwam er een einde aan een van Neerlands meest bejubelde series. Penoza stopte na vijf mega succesvolle seizoenen. Wel was er een open einde en verklapte Monic Hendrickx onlangs dat er een film aan zit te komen. Gelukkig maar, want wij zijn nog niet helemaal klaar met Carmen en consorten.

3. Bolt is Spoorloos

Spoorloos-presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender, op pad voor hun programma, waren zelf plotsklaps, eh, spoorloos. Het duo werd ontvoerd door de linkse guerrillabeweging ELN. Na een week kwamen ze ongeschonden de jungle uit, maar iedereen volgde het debacle op de voet.

2. Gordon Gaat Trouwen… met niemand

2,2 miljoen kijkers zaten aan de buis gekluisterd om Gordon Heuckeroth te zien trouwen. Acht weken lang bleven ze in spanning zitten. Met wie zou de presentator uiteindelijk in het huwelijksbootje stappen? Spoiler alert: niemand. Toen het (social media-)stof was neergestreken kon Gordon wel weer een knaller van een programma op z’n naam schrijven. Bekijk de laatste aflevering terug op de website van RTL XL.

1. Arjen gaat viral

Arjen Lubach kwam, zag en overwon. Als er iemand Nederlandse televisie dit jaar internationaal op de kaart heeft gezet, is het deze man. Na het mega succesvolle ‘The Netherlands Second’-filmpje ging ook Arjens Game of Thrones-parodie de wereld over en ontving hij de publieksprijs bij het Gouden Televizier-Ring Gala. Terecht, al zeggen we het zelf.

Lees verder