Dit is de reden waarom Porgs bestaan in het Star Wars-universum

Door Redactie
Dit is de reden waarom Porgs bestaan in het Star Wars-universum

Hoewel The Last Jedi op z’n zachtst gezegd voor wat verdeeldheid heeft gezorgd onder de Star Wars-fans, is iedereen het erover eens dat Porgs de schattigste ruimtebeestjes zijn sinds… nou ja, ooit.

Papegaaiduikers

Er zit ook nog een curieus verhaal achter de pinguïn-achtige kraaiers. Regisseur Rian Johnson heeft ze namelijk niet zomaar bedacht. Naar eigen zeggen hadden ze tijdens de opnames op het eiland Skellig Michael - die dienst doet als Luke Skywalkers hide-out Ahch-To - last van een Papegaaiduikers-plaag. Papegaai wat? Check ze hieronder.
Dit is de reden waarom Porgs bestaan in het Star Wars-universum

Porgs are born

De vliegende beesten waren niet weg te slaan uit de shots en digitaal verwijderen kost miljoenen. Regisseur Johnson kwam daarom met een creatieve oplossing: doop de gevleugelden om tot nieuwe Star Wars-beesten en problem solved. 

Kleinzielig

Star Wars Episode VIII: The Last Jedi draait sinds vorige week woensdag in de bioscoop. Hoewel de film door critici erg goed is ontvangen, was een groot deel van de fans minder enthousiast. Eén fan startte zelfs een petitie om The Last Jedi te verwijderen uit de officiële canon. Iets met een storm en een glas water.