• Nieuws

Dit is de beste film op tv vanavond: The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Dit is de beste film op tv vanavond: The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Katniss Everdeen wordt - tegen wil en dank - het symbool van de opstand tegen de boosaardige regering. The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 zie je straks, om 20:00 uur op Net5.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Wonder boven wonder heeft Katniss Everdeen haar tweede Hunger Games overleefd. Amper bekomen van de traumatische ervaringen, wordt ze door de rebellenbeweging op het schild gehesen. Katniss wordt hét symbool voor de strijd tegen The Capitol. District 12 ligt in puin, en Peeta is in handen van president Snow: de inzet is hoger dan ooit!

Cast & Recensie

Rebelleren tegen een totalitair regime is ingewikkeld, en dus vindt er in Mockingjay - Part 1 wel érg veel overleg plaats in grauwe kelders. Katniss (Jennifer Lawrence) is het symbool van de verzetsbeweging geworden, maar vreest voor het leven van haar vriend Peeta (Josh Hutcherson). Omdat het verhaal uit het laatste Hunger Games-boek in twee films wordt verteld, eindigt de film nogal abrupt. Wel bouwt Mockingjay - Part 1 effectief op naar de finale. De smalle grens tussen jeugdserie en volwassen sciencefiction wordt behoorlijk succesvol bewandeld.

Veronica Magazine geeft The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 drie sterren.