Dit is de beste film op tv vanavond: Children of Men

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Children of Men

Dit is de beste film op tv vanavond: Children of Men

|
|

Laatste update:

Wat als de wereld geplaagd wordt door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras? Juist: dan sterven we langzaam uit. En dat veroorzaakt nog al wat chaos. Precies zoals dat gaat in de film Children of Men, dus. Een favoriet van de redactie! Je ziet 'm vanavond om 22:40 uur op Net5.

Children of Men

Het is 2027 en al negentien jaar geleden dat het laatste kind geboren is. De oorzaken voor de wereldwijde onvruchtbaarheid zijn onbekend en de mensheid is verdeeld. Aan de ene kant staan fatalisten die vervallen in geweld, aan de andere kant staan idealisten die vechten voor solidariteit in een afnemende wereldbevolking. Wanneer bekend wordt dat de jongste persoon op aarde (18 jaar oud) gestorven is, ontstaat complete chaos. Er start een jacht op de laatste zwangere vrouw. Aan één man de taak om deze vrouw te beschermen...

Cast & Recensie

Regisseur Cuarón zet de beklemmende sfeer feilloos neer en toont zich een actie-regisseur van formaat: de scène waarin Owens auto overvallen wordt, is in één take opgenomen! Grote namen Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine en Chiwetel Ejiofor zorgen ervoor dat je het verhaal ingezogen wordt en constant hoopt dat deze dystopie geen werkelijkheid wordt. Veronica Magazine geeft de film vier sterren.

Lees verder