Dit is de beste film op tv vanavond: Catch Me If You Can

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Catch Me If You Can

Dit is de beste film op tv vanavond: Catch Me If You Can

|
|

Laatste update:

Hij doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot, en niemand twijfelt ooit aan zijn kunnen. Leonardo DiCaprio als jonge meesteroplichter zie je vanavond om 21:15 op de Vlaamse zender Eén.

Meesteroplichter

Frank Abagnale jr. (DiCaprio) heeft van zijn vader (Walken) een vlotte babbel geërfd waarmee hij mooie verhaaltjes kan verkopen. Terwijl pa daarmee kleine dingen regelde, pakt Frank het veel groter aan. Op straat ziet hij een piloot en niet veel later heeft hij een op maat gemaakt uniform, een pasje en zijn eigen stewardessen geregeld. De vader van zijn verloofde is officier van justitie dus doet Frank alsof hij advocaat is. FBI-agent Carl Hanratty (Hanks) zet de achtervolging in.

Recensie

Het verhaal is zo ongelooflijk dat het wel echt gebeurd móet zijn. Frank Abagnale jr. vervalste cheques, vloog met een pilotenpak gratis overal heen, werkte als kinderarts én advocaat. DiCaprio zet de charmante oplichter met overduidelijk plezier neer, terwijl hij op de hielen wordt gezeten door de sympathieke FBI-agent Hanks. Deels comedy en deels drama, en daarmee niet eenvoudig in een hokje te plaatsen. Wel is duidelijk dat Spielberg zijn fijne vlotte stijl hervonden heeft. 

Lees verder