• Nieuws

Disney trekt stekker uit veelbelovende animatiefilm Gigantic

Disney trekt stekker uit veelbelovende animatiefilm Gigantic

Disney heeft een naam hoog te houden als het om sprookjesfilms gaat. De nieuwe verfilming van Jaap en De Bonenstaak, Gigantic, werd helaas niet goed genoeg en is de nek omgedraaid.

Gigantic zou zich afspelen op het platteland van Spanje, in de 16de of 17de eeuw. Zoals in het originele verhaal komt Jack via een enorme bonenstaak in het land van de reuzen terecht. Daar houdt de vergelijking op. Jack zou bevriend raken met een ‘klein’ verdwaald reuzenmeisje, genaamd Inma, en moest het opnemen tegen gevaarlijke ‘Storm Giants’.

Veelbelovend

Volgens Disney zijn er meerdere pogingen gedaan om iets moois van Gigantic te maken, maar liep het proces telkens stuk. Disney noemt het een moeilijke beslissing, maar trok de stekker (in elk geval voorlopig) uit Gigantic. Het gebeurt regelmatig dat projecten worden stopgezet, maar doorgaans gebeurt dit al vóór een film is aangekondigd. Disney liet in 2015 al weten dat Gigantic in 2020 uitkwam, dus was aanvankelijk erg zelfverzekerd over de film.

Het enthousiasme werd schijnbaar steeds minder, want Gigantic werd een tijd geleden al uitgesteld.

Bericht wordt geladen...

De nieuwe versie van Jaap en De Bonenstaak zou geregisseerd worden door Nathan Greno (Tangled). Meg LeFauve, die meeschreef aan het schitterende Inside Out, werkte aan het verhaal. De liedjes, verzorgd door het Frozen-duo Robert Lopez en Kirsten Anderson-Lopez, zullen we helaas nooit horen...

Gigantic zou eigenlijk in 2020 verschijnen, na de sequels op Wreck-It Ralph (2018) en Frozen (2019). Dát feest gaat niet door, maar Disney werkt wel aan een ander, onaangekondigd project. Naar eigen zeggen komt het bedrijf binnenkort met meer info over de nieuwe animatiefilm.