Discovery Channel komt met nieuwe serie American Chopper

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Discovery Channel komt met nieuwe serie American Chopper

Discovery Channel komt met nieuwe serie American Chopper

|
|

Laatste update:

Het heeft even geduurd, maar Discovery Channel brengt American Chopper terug op de buis! In 2018 kunnen we weer genieten van bulderende motoren, chromen sierstrips en… geschreeuw en rondvliegend gereedschap!

De belevenissen van motorontwerpers Paul Teutul Sr. en Jr. waren tien jaar lang te volgen op Discovery Channel. Daarna streden de twee tegen elkaar in de spin-off American Chopper: Senior versus Junior. De serie was erg populair, en zorgde indirect voor de huidige hausse aan reality-programma’s.

American Chopper

In de nieuwe serie American Chopper hebben de twee de strijdbijl begraven, en werken ze samen om hun bedrijven te verbeteren.

Paul Teutul Sr. bouwde Orange County Choppers om tot een half pretpark, met een winkel, bowlingbaan en restaurant. De kosten van zijn bedrijf rijzen de pan uit, terwijl de belangstelling voor OCC de laatste jaren is verminderd.

Zijn zoon Paul Jr. beperkte zich tot het bouwen van dure custom-motoren, maar ook hij merkt dat er minder vraag is naar extravagante tweewielers.

In het nieuwe American Chopper bouwen vader en zoon weer samen motoren voor (film)sterren, atleten en rijke zakenmensen. Als het een beetje meezit, kunnen ze de onderlinge banden ook weer wat aanhalen. De twee vochten een bittere rechtszaak uit toen Paul Sr. zijn zoon had ontslagen, en uit wilde kopen. Nadat Paul Jr. weigerde, eiste zijn vader een miljoen dollar van hem, die hij uiteindelijk niet kreeg. Ja, de jaarlijkse Teutul-kerstfeestjes waren in die tijd vast erg gezellig!

American Chopper keert in mei 2018 terug op Discovery Channel. Of de serie dan meteen in Nederland te bekijken is, is nog niet duidelijk.

Lees verder