Dionne Stax

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dionne Stax

Dionne Stax duikt in het leven van Lady Di

|
|

Laatste update:

Op 31 augustus 1997 overleed de in die tijd beroemdste vrouw ter wereld: Diana Spencer, Lady Di. Dat is nu twintig jaar geleden. Dionne Stax is nieuwsgierig naar haar leven en wil met haar nieuwe programma Lady Di & Dionne meer te weten komen over de voorheen Princess of Wales. Dit meldt Televizier.nl

Het Diana-effect

In een interview met de NTR vertelt de NOS-Journaal presentatrice dat ze als 12-jarig meisje gefascineerd was door de televisiebeelden van rouwende massa’s en bloemenzeeën. De fascinatie voor Lady Di is altijd gebleven. Daarom gaat ze in haar programma op zoek naar antwoorden op vragen als: Wat maakte Lady Di tot zo’n bijzondere vrouw, dat ze over hele wereld bekend en geliefd was? Wat voor leven had Diana als prinses? Wat was haar invloed toen? Dionne stelt aan historici, deskundigen en nauw betrokkenen de vraag: Wat was en is het Diana-effect?

Vijf afleveringen

De documentairereeks bestaat uit vijf afleveringen en is chronologisch opgebouwd: het begint met Diana’s verloving met prins Charles en eindigt met het tragische auto-ongeluk en haar nalatenschap.

Auto-ongeluk

Op 31 augustus 1997 kwam prinses Diana om bij een auto-ongeluk in de Parijse Almatunnel. Ook haar chauffeur Henri Paul en toenmalige partner Dodi Al-Fayed kwamen om het leven. De wereld was in schok. Nog altijd doen theorieën de ronde dat het geen ongeluk was. Zo zou de Britse geheime dienst de crash moedwillig hebben voorbereid, in opdracht van de Koninklijke Familie.  

Lady Di & Dionne is vanaf 1 augustus te zien om 21.10 uur op NPO 2.

Lees verder