Diederik Gommers kreeg boze Eva Jinek op zijn dak

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Diederik Gommers kreeg boze Eva Jinek op zijn dak

Diederik Gommers kreeg boze Eva Jinek op zijn dak

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

IC-arts Diederik Gommers is al meer dan een jaar niet meer weg te denken van de talkshowtafels. Hij maakte tegelijkertijd ook kennis met de behind the scenes-wereld van 'de tafels'. Wat daar allemaal bijhoort? Nou, blijkbaar een boze Eva Jinek die je opbelt!

Dat geeft Diederik aan in gesprek met Veronica Magazine. "Ik heb veel geleerd over het talkshow-wereldje", vertelt hij. "Er is een heel spel gaande achter de schermen."

Boze Eva Jinek

Diederik zit graag bij Eva Jinek aan tafel, maar zij ziet 'm liever niet te vaak bij grote concurrent Op1 zitten. En dat steekt ze niet onder stoelen of banken. "Als ik twee keer achter elkaar bij Op1 zit, hangt de volgende dag Eva Jinek boos aan de lijn."

Niet zo'n fan van Jort Kelder

Eva blijft hoe dan ook een van zijn favoriete interviewers, net als Mariëlle Tweebeeke van Nieuwsuur. "Zij luisteren goed, voelen precies aan als ik ga twijfelen of horen aan je zinsopbouw dat je aan het nadenken bent en dan nemen ze ’m over. Als gast word je daardoor relaxed en val je nooit stil." Jort Kelder... not so much. "Als hij bij Op1 zit, kom ik niet. Die wil alleen maar zijn eigen mening doordrukken. Dat mag, maar nodig mij dan niet uit."

Diederik Gommers kreeg boze Eva Jinek op zijn dak

Geen Diederik meer op tv?

Het is ook heus niet zo dat het IC-hoofd altijd maar aanschuift als redacties hem bellen. "Als het niet over corona gaat, kom ik niet.Dat bewees hij al door nee te zeggen tegen All You Need Is Love. En hoewel Diederik nu een BN'er is, stapt hij ná corona waarschijnlijk weer buiten de tv-spotlights.

"Als we verlost zijn van het virus, verdwijn ik ook weer van tv. Wel zal ik moeten afkicken." Een eigen tv-show, zit dat er misschien nog in? "Alleen als het met mijn vak te maken heeft. Maar eerst een time-out, daarna zal ik erover nadenken."

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder