Diederik Ebbinge bevestigt einde culthit Promenade

Door Redactie
diederik ebbinge en eva crutzen
© Brunopress, Netflix, Netflix/Niko Tavernise, Netflix/Carole Bethuel

Promenade is eruit gegaan met een 'bang'. De tweedelige oudejaarsspecial - die goed was voor 249.000 kijkers - was de allerlaatste uitzending van het satirische NTR-programma. Dat bevestigde presentator Diederik Ebbinge (52) vandaag aan het ANP. 

'Debieler en infantieler'

Geheel in de ludieke Promenade-stijl kondigde Ebbinge op donderdag 30 december, midden in de uitzending, het einde van de show aan: "Het is er eigenlijk alleen maar debieler en infantieler op geworden allemaal. De kijkcijfers hebben altijd gelijk hè? Er keek in het begin niemand naar ons en er kijkt eigenlijk nog steeds niemand. Ik heb gewoon geen zin meer om het op te brengen. Ik ben er gewoon klaar mee. Ik trek me lekker terug." 

Met drie seizoenen verworf Promenade de laatste jaren een cultstatus. Behalve Diederik Ebbinge waren ook Eva Crutzen, Henry van Loon en Ton Kas te zien in het programma. De critici waren laaiend enthousiast over de toon waarmee Promenade heel de mediawereld op de hak zet, maar de kijker wist het programma niet te vinden. Een Gouden Televizier-Ring ligt daardoor ook niet in het verschiet, maar dat komt volgens Ebbinge vooral omdat de prijsuitreiking 'een corrupt zooitje' is."

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.