Die slotscène van Split had veel enger gekund

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Die slotscène van Split had veel enger gekund

Die slotscène van Split had veel enger gekund

|
|

Laatste update:

Split was de comeback van M. Night Shyamalan. En wat voor één: de film had meer horrorelementen in petto dan we hadden kunnen denken. Het einde had echter nog enger gekund.

Split

Split gaat over een man die lijdt aan een dissociatieve identiteitsstoornis, Kevin Wendell Crumb. Hij heeft 23 persoonlijkheden, tenminste dat denkt zijn psychiater. De 24e, verreweg de krachtigste, staat namelijk op het punt om de macht over de rest te nemen. Het is aan een stel ontvoerde meisjes, Kevins psychiater en zijn 23 alters om een ramp te voorkomen.

Alternatief einde

Persoonlijkheid Dennis (die met de heftige vorm van smetvrees) heeft in de alternatieve afloop van Split de controle over Kevin. Hij bevindt zich op een dak tegenover een school, waar hij ‘in gesprek’ raakt met Patricia. Ze besluiten om The Beast los te laten op de schoolkinderen. Als je Split gezien hebt, weet je waar The Beast toe in staat is...

Te luguber

Shyamalan had dit alternatieve einde al in zijn hoofd zitten, maar toen hij de huidige slotscène schreef, voelde dat toch geschikter. “Het was gewoon te luguber”, aldus Shyamalan. “Ik wilde niet dat de motivaties van The Beast enkel op moord gericht waren.” Shyamalan heeft al onthuld dat er een vervolg komt op Split, die op zijn beurt weer het vervolg (hoewel het een origin story is) was op Unbreakable. Alles lijkt erop te wijzen dat in een derde film de personages uit Unbreakable en Split tegenover elkaar komen te staan. De eerste hint daarop was de allerlaatste scène van Split met Bruce Willis.  

Lees verder