Leonardo DiCaprio

Veronica Superguide logo
Leonardo DiCaprio

Deze Oscarwinnaars begonnen in B-horrorfilms

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vannacht worden in Los Angeles de Oscars uitgereikt. Deze acteurs begonnen in goedkope horrorfilms, maar werkten zich naar de absolute top van Hollywood!

Leonardo DiCaprio

Critters 3 (1991)

Iedereen zou deze prettig gestoorde horrorkomedie over vraatzuchtige buitenaardse wezens allang vergeten zijn, als het niet het filmdebuut was van een piepjonge Leonardo DiCaprio. De wereldster speelt hier de rol van Josh, het zoontje van een gierige huisbaas van het appartement waar de titelmonsters huishouden. Bijna een kwart eeuw later (en vijf nominaties verder) won DiCaprio een Oscar voor zijn rol in The Revenant. De aanhouder wint!

Tom Hanks

He Knows You’re Alone (1980)

Tom Hanks was vooral aan het eind van de vorige eeuw een van de populairste acteurs in Hollywood. Zo won hij Oscars voor zijn rollen in Forrest Gump en Philadelphia. Daarnaast werd hij genomineerd voor zijn werk in films als Cast Away en Saving Private Ryan. Vijfentwintig jaar voor de populaire acteur het eremetaal in ontvangst mocht nemen, speelde hij een bijrol in He Knows You’re Alone. In deze duffe slasher heeft een seriemoordenaar een voorkeur voor jonge bruiden. Hanks speelt een psychologiestudent die de zaak onderzoekt.

Charlize Theron

Children of the Corn III: Urban Harvest (1995)

De Stephen King-verfilming Children of the Corn was al geen topper, maar dat weerhield de studio er niet van om nog eens acht (!) vervolgen uit te brengen. In het derde deel verruilt de moorddadige sekteleider Eli het stille platteland voor de drukte van Chicago. Charlize Theron heeft een figurantenrol als sektelid. De Zuid-Afrikaanse actrice zou het jaar erop meer indruk maken als sexy femme fatale in de misdaadfilm 2 Days in the Valley. In 2003 won ze een Oscar voor haar rol als een seriemoordenaar in het waargebeurde drama Monster.

Matthew McConaughey en Renée Zelwegger

The Return of the Texas Chainsaw Massacre (1994)

Wie denkt dat de bliksem niet twee keer kan inslaan, heeft overduidelijk nog nooit The Return of the Texas Chainsaw Massacre gezien. In deze grimmige horrorfilm komen toekomstige Oscarwinnaars Matthew McConaughey en Renée Zelwegger lijnrecht tegenover elkaar te staan: hij als gewetenloze psychopaat, zij als zijn slachtoffer dat er alles aan moet doen om te overleven. Later zouden McConaughey en Zelwegger Oscars winnen dankzij hun rollen in respectievelijk Dallas Buyers Club en Cold Mountain. Fun fact: het duo speelde een jaar eerder samen in de onweerstaanbare high school-komedie Dazed and Confused!

Eervolle vermelding: Johnny Depp

A Nightmare on Elm Street (1984)

Toegegeven, Johnny Depp heeft nog nooit een Oscar gewonnen. Maar zijn eerste filmrol in A Nightmare on Elm Street is letterlijk en figuurlijk een droomdebuut. Daarnaast kwam Depp drie keer akelig in de buurt van het gouden beeldje met nominaties voor Finding Neverland, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street en Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. In de horrorklassieker van Wes Craven speelt Depp de rol van de rebelse Glen. Zijn dood door de hand(schoen) van Freddy Krueger is misschien wel de bloederigste uit de serie!

Lees verder