Deze klassieke 80s series verdienen ook een reboot

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Deze klassieke 80s series verdienen ook een reboot

Deze klassieke 80s series verdienen ook een reboot

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Van Alf tot Married with Children, de series uit de 80s die binnenkort een reboot krijgen zijn niet meer op één hand te tellen. Wij doken de archieven in van Veronica Magazine om te zien welke televisieklassiekers volgens ons rijp zijn voor een reboot!

The Wonder Years

In deze hartverwarmende hitserie probeert de jonge tiener Kevin (Fred Savage) zijn plekje te vinden in de wereld van de roerige jaren 60. Kevin maakte geen wereldschokkende dingen mee. Zijn problemen varieerden van liefdesverdriet tot een lastige huiswerkopdracht. Maar juist dat maakte het zo herkenbaar voor de kijkers die samen met Kevin opgroeiden.

We hoeven geen reboot te zien van The Wonder Years, maar een vervolg met de originele cast zou te gek zijn. Wat doet Kevin tegenwoordig voor werk? Is hij nog steeds bevriend met Paul? En natuurlijk de belangrijkste vraag: zijn Kevin en Winnie niet stiekem toch een setje?

Buck Rogers

Na het succes van Star Wars verschenen verschillende televisieseries die een graantje probeerden mee te pikken van deze blockbuster. De belangrijkste zijn Battlestar Galactica en Buck Rogers. Aangezien Battlestar Galactica al een prima remake heeft gekregen in 2003, is het hoog tijd voor een nieuwe reeks van Buck Rogers!

Buck Rogers is een astronaut die na een rampzalige testvlucht ruim 500 jaar later ontwaakt op aarde. Maar op zijn oude thuisplaneet is niets meer hetzelfde… Buck Rogers was een lekker ouderwets pulpavontuur vol aliens, superschurken, ruimteschepen, robots en sexy spacebabes. Schroef de speciale effecten op, houd de campy knipoog intact en je hebt een hit!

Moonlighting

Moonlighting was een charmante combinatie van drama, comedy en detective. Hierin runnen een bijdehante speurneus (Bruce Willis in zijn doorbraakrol) en een voormalig fotomodel (Cybill Shepherd) een detectivebureau in Los Angeles. De verhaaltjes waren best geinig, maar de serie werd vooral een succes dankzij de seksuele spanning tussen Willis en Shepherd. De fans schakelden iedere week in om te zien of de twee kibbelende detectives met elkaar in bed zouden belanden!

Het zal niet makkelijk zijn om twee acteurs te vinden die dezelfde chemie hebben op het scherm, maar wie had ooit van Bruce Willis gehoord toen hij de hoofdrol kreeg in deze culthit?

The Incredible Hulk

Gezien door de ogen van nu werkt deze vroege Marvel-serie vooral op de lachspieren. Maar in de jaren 80 zat een hele generatie met het zweet in de handen te wachten totdat David Banner (Bill Bixby) zou veranderen in de Hulk (bodybuilder Lou Ferrigno)!

Hoewel de Groene Gigant inmiddels een belangrijk personage is in The Avengers-reeks, wil het maar niet lukken met zijn eigen solofilms. Reden genoeg om het eens in serievorm te proberen! David Tennant (Jessica Jones) zou wat ons betreft perfect zijn in de rol van de intense Dr. Banner. “Don't make me angry. You wouldn't like me when I'm angry.” We horen het hem al zeggen!

Saved by the Bell

Van de krankzinnige kapsels en de uitzinnige outfits tot de pastelkleurige decors: Saved by the Bell bood iedere week een even zoete als misselijkmakende cocktail van alles wat 80’s tv te bieden had. Face it, niemand zit te wachten een reboot van Saved by the Bell. En toch zouden we allemaal weer massaal kijken! Aangezien die reboot die er dus vroeg of laat toch wel komt, hopen we op een vlotte comedyserie die de high school-series en -films uit de 80’s op de hak neemt. Misschien een mooi klusje voor de schrijvers van de geweldige genreparodie Not Another Teen Movie?

My Two Dads

My Two Dads was eigenlijk een ‘guilty pleasure’: een veel te brave sitcom met duffe grappen en prekerige levenslessen. Toch bleven we tijdens het zappen altijd wel even hangen. Dat was vooral te danken aan de cast, waaronder de altijd betrouwbare Paul Reiser (Mad About You).

Zoals de titel al weggeeft, wordt Nicole opgevoed door twee vaders. Dit komt omdat niet duidelijk is wie haar biologische vader is en dus besluiten ze de voogdij maar te delen. Een niet al te spannend uitgangspunt, maar na dertig jaar homo-emancipatie kan er een even frisse als voor de hand liggende draai worden gegeven aan dit melige idee.

V

In V wordt de aarde bezocht door aliens. Zij beweren vredelievend te zijn, maar het zijn in werkelijkheid bloeddorstige reptielen die de mensheid omver willen werpen. De vele jonge fans van de serie raakte voor het leven getraumatiseerd toen de buitenaardse Diana een levende cavia met huid en haar verorberde!

Eerlijk is eerlijk, V heeft in 2009 al een duffe remake gekregen. Dit was echter net voor het nieuwe gouden televisietijdperk aanbrak. Wij hopen dan ook dat HBO de rechten oppikt en er een even slimme als spannende sciencefictionserie van maakt in de stijl van Westworld. In een ideale wereld gaat de rol van reptielenkoningin Diana naar Oscarwinnaar Charlize Theron!

The Dukes of Hazzard

Van The A-Team moet je gewoon afblijven en de vele mislukte pogingen om Knight Rider nieuw leven in te blazen, bewijzen dat niet iedere hitserie zich leent voor een reboot. The Dukes of Hazzard staat iets lager in aanzien, maar is nog steeds een vlotte actieserie vol humor en ouderwets stuntwerk. Een reboot zou dus zomaar kunnen werken!

The Dukes of Hazzard speelt zich af in het diepe zuiden van Amerika en mag alleen al daarom wat ons betreft wat grimmiger worden dan het origineel. Des te meer gestoorde rednecks, des te beter! Hoewel de countrymuziek tijdens de achtervolgingen wat ons betreft deze keer achterwege mag blijven...

Lees verder