Déze BN'ers heten stiekem heel anders

Niet iedereen heeft een geschikte artiestennaam. Veel bekende Nederlanders kozen ervoor om een andere naam te gebruiken waarmee ze bekend zijn geworden. Dit zijn namen die je nooit had verwacht bij deze BN'ers. 

Gordon en André van Duin
© Brunopress

Patty Brard 

Patty heet helemaal geen Patty, maar eigenlijk Petula Louise. De naam Petula komt vaker voor in de familie van Patty, haar beide oma's heten namelijk zo. Daarnaast is ze vernoemd naar de Engelse zangeres, Petula Clark, omdat haar ouders vroeger graag muziek van haar luisterde. Patty vertelde in LINDA'S Zomerweek dat ze de naam verschrikkelijk vindt. 

Patty Brard
© Brunopress

Thomas Berge 

Thomas Berge zijn echte naam is Chiel Thomas Ottink. Hij koos de naam Thomas Berge op twaalfjarige leeftijd als artiestennaam. Dit deed hij met een opmerkelijke reden: hij vond dat de naam Chiel niet Duits genoeg klonk. 

Thomas Berge
© Brunopress

Waylon 

Of eigenlijk Willem Bijkerk, een lekkere Hollandse naam. Maar zijn artiestennaam klinkt natuurlijk veel spannender. De naam Waylon komt van Waylon Jennings, zijn grote idool. Vandaar ook dat hij die naam heeft gebruikt voor zichzelf.

Waylon
© Brunopress

Glennis Grace

Haar echte naam lijkt erg veel op haar artiestennaam, ze heeft er alleen net even wat meer sier aan gegeven. Grace betekent namelijk elegantie. Haar echte naam is Glenda Hulita Elisabeth Batta.

Glennis Grace
© Brunopress

Trijntje Oosterhuis 

Een deel van Trijntje haar artiestennaam zit in haar eigen naam. Trijntje heet namelijk eigenlijk, Judith Katrijntje Oosterhuis. Wat een leuke naam! 

Trijntje Oosterhuis
© Brunopress

Stefano Keizers

De cabaretier - die bij het grote publiek bekend is geworden van Het Perfecte Plaatje - heet helemaal geen Stefano. Zijn echte naam komt niet eens in de buurt van zijn gekozen artiestennaam. Stefano heet eigenlijk Govert Julius Samuel Meit. Hij verzon de naam voordat hij meedeed aan het Amsterdams Kleinkunst Festival, omdat hij niet wilde dat mensen die hij kende wisten dat hij hieraan meedeed. Hij vertelt in een interview aan JFK in 2018: "Omdat mijn ouders me al zo vaak hadden zien falen, wilde ik niet dat zij wisten dat ik eraan meedeed.

Stefano Keizers
© Brunopress

Tooske Ragas

Deze actrice en presentratrice heet eigenlijk Antonia Grietje Breugem, heel anders dan de naam waaronder wij haar kennen. Haar achternaam Ragas nam ze 17 jaar geleden aan van haar echtgenoot Bastiaan Ragas, die laatst nog te zien was in RTL 4's Race Across the World. Tooske speelde de rol van Constance in de drie musketiers, een van haar tegenspelers was Bastiaan. De vonk sprong meteen over!

Tooske Ragas
© Brunopress

Hans Klok 

Deze illusionist toverde zijn geboorte naam - Johannes Franciscus Catharinus Klok - om tot Hans Klok. Hans begon al op zijn twaalfde met optreden, toen noemde hij zichzelf mister Dalati. Later, na zijn eerste echte optreden, ging hij zichzelf Hans Klok noemen. 

Hans Klok
© Brunopress

André van Duin 

André van Duin's echte naam is Adrianus Marinus Kloot. Hij veranderde zijn naam toen hij sollicitatiebrieven ging schrijven. Eerst veranderde hij alleen zijn achternaam Kloot naar Adrianus Marinus Kyvon, later korte hij ook zijn voornaam in en werd het André van Duin. 

André van Duin
© Brunopress

Jan Smit 

Jan Smit is een Hollandse en echte Volendamse naam zou je zeggen. Toch heet ons Jan eigenlijk iets anders.  Hij heeft hem vooral gewoon een beetje ingekort. Johannes Hendricus Maria Smit is de officiële naam van de Volendamse zanger. De naam Maria. heeft hij doorgegeven aan zijn dochter, zij heet Emma Monique Maria Alida. 

Jan Smit
© Brunopress

Gordon 

Dat Gordon niet is geboren als Gordon is wellicht geen verrassing. Maar hoe heet de zanger dan? Hij heet eigenlijk Cornelis Willem Heuckeroth. Maar wij houden het lekker op Gordon, dat is toch net even wat makkelijker. 

Gordon
© Brunopress

Bobbi Eden

Voormalig pornoactrice Bobbi Eden heet eigenlijk Priscilla Hendrikse. Een andere naam kiezen was misschien wel een handige keuze gezien haar beroep... 

Bobbi Eden
© Brunopress

Prinses Laurentien 

Prinses Laurentien haar volledige naam is Petra Laurentien Brinkhorst. Haar roepnaam was vroeger Petra, maar ze besloot toen ze jonger was dat ze liever Laurentien genoemd wilde worden. 

Prinses Laurentien
© Brunopress

Josh Veldhuizen

Josh Veldhuizen is de eigenaar van het mode merk Josh V. Haar echte naam is alleen helemaal niet Josh, ze heet namelijk José. 

Josh Veldhuizen
© Brunopress

Je las een artikel van Story. Story.nl brengt het laatste nieuws uit de showbizz, royalty en society - actueel en spraakmakend!

Bron: Story | Tekst: Mila Fiolet