Peter R. de Vries

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter R. de Vries

Déze acteur speelt Peter R. de Vries in Judas seizoen 2 op Videoland

|
|

Laatste update:

Judas keert volgende maand terug op Videoland met het tweede seizoen. En in deze nieuwe afleveringen speelt een nieuwe acteur misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Dat maakte Videoland zojuist bekend. Acteur Ronald Top speelde Peter in seizoen 1 en hij wordt nu vervangen door Mark Rietman. In 2019, toen het eerste seizoen van de Holleeder-serie uitkwam, gaf Peter in een interview in DWDD lachend aan dat hij zijn eerdere vertolking... niet zo best vond. "Ik heb mijn omgeving gevraagd of ik werkelijk zo sukkelig was. Dan wordt het wel tijd om te stoppen." De grote wens van de overleden misdaadverslaggever is hiermee trouwens nog niet vervuld. Zelf zag hij namelijk liever een ander in de rol. "Dan denk ik meer aan Brad Pitt, ofzo."

Mark Rietman als Peter R. de Vries

"Gevraagd worden om auditie te doen voor deze rol, was al een enorme eer", geeft Mark Rietman aan in een verklaring. "Dat ik Peter R. ook echt neer mag zetten in de serie, daar heb ik eigenlijk geen woorden voor. Als acteur geef je altijd je eigen draai aan rollen, maar bij zo’n alom bekend en markant persoon als Peter R. wil je ook dat het publiek hem herkent. Het zoeken van die balans tussen eigen invulling en herkenbaarheid was een uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen."

Judas seizoen 2

Waar gaat het tweede seizoen van de Videoland-hitserie eigenlijk over? Nou, Judas II: Dagboek van een Getuige "laat van binnenuit zien hoe het leven als getuige eruitziet. De serie toont het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zus en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer Willem: Astrid Holleeder", legt Videoland uit. Rifka Lodeizen speelt natuurlijk weer Astrid en Marit van Bohemen (Sonja Holleeder) en Gijs Naber (Willem Holleeder) keren ook terug. Verder bestaat de hoofdcast uit: Melody Klaver (Victoria), Carry Tefsen (Stien Holleeder) en Aus Greidanus (rechter Wieland).

Judas II: Dagboek van een Getuige is vanaf 10 november te zien op Videoland.

Lees verder