Pieter Aspe

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Pieter Aspe

Detectiveschrijver Pieter Aspe overleden

|
|

Laatste update:

Slecht nieuws voor liefhebbers van misdaadromans en -series. De Vlaamse schrijver Pieter Aspe is overleden. De ‘Vlaamse tegenhanger van Appie Baantjer’ werd 68 jaar.

Pieter Aspe werd wel eens vergeleken met de Nederlandse detectiveschrijver Appie Baantjer. Waar de boeken van Baantjer zich sterk richtten op Amsterdam, speelde de stad Brugge de hoofdrol in de verhalen van Aspe.

‘Aspe’ was een misdaadfenomeen

Baantjer liet de wereld kennismaken met de ervaren rechercheur De Cock, terwijl de norse brombeer Pieter van In de misdaden in Vlaanderen probeert op te lossen.

Net als Baantjer had Aspe ook een langlopende politieserie die zijn eigen naam droeg. RTL4 zond van 2004 tot en met 2007 drie seizoenen van Aspe uit, die regelmatig meer dan een miljoen kijkers trokken. In Vlaanderen zou de populaire serie uiteindelijk tien seizoenen uitgezonden worden.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De 68-jarige schrijver kwakkelde al een paar jaar met zijn gezondheid.In 2020 had Pieter Aspe zware longproblemen, waaraan hij uiteindelijk op 1 mei overleed. De internationaal geliefde detectiveschrijver werd 68 jaar.

Lees verder