De Verborgen Parel: The Americans

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Verborgen Parel: The Americans

De Verborgen Parel: The Americans

|
|

Laatste update:

Naast de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemd serie-experts, ben ook jij vast weleens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: The Americans.

The Americans

De serie speelt zich af in de jaren '80 en gaat over Philip en Elizabeth Jennings. Het echtpaar heeft twee jonge kids (Paige en Henry), een eigen reisbureau en ze wonen in een typische buitenwijk. Veel doorsnee Amerikaanser ga je het niet krijger. Wat blijkt: Phillip en Elizabeth zijn twee Russische geheim agenten, die in de jaren '60 naar de VS werden gestuurd om daar een leven op te bouwen en in het geheim allerlei missies uit te voeren voor de KGB. Hun hele leven als Philip en Elizabeth - en dat is een goede twintig jaar - is een leugen en niemand weet dit, zelfs hun kinderen niet, al begint Paige wel te vermoeden dat haar ouders iets verbergen. Om het nog erger te maken krijgen ze een nieuwe buurman, Stan Beeman, een voortreffelijke FBI-agent met een specialiteit in de jacht op KGB-agenten.

The Americans is zo’n serie die je vast wel van naam kent, maar die ook echt op je to watch-lijst hoort. Wij geven je een aantal redenen waarom je hem moet kijken. 

1. Het is super spannend

Philip en Elizabeth moeten allerlei opdrachten uitvoeren die volkomen onmogelijk lijken. Ze moeten ze bijvoorbeeld geheime informatie in handen krijgen binnen een veel te korte tijd, een wetenschapper ontvoeren of juist voorkomen dat iemand wordt vermoord. En ondertussen constant die dekmantel intact houden. Kortom: een hoop liegen en bedriegen.

2. The Americans is te vergelijken met Dexter

De hoofdpersonen zijn de bad guys, maar toch sta je aan hun kant. Dexter was een seriemoordenaar die ook ieder moment betrapt kon worden en toch hoopte je dat hij uit handen van de politie zou blijven en door bleef gaan met mensen vermoorden. Dat heb je ook bij The Americans. Je hoopt gewoon dat ze slagen in hun missie ook al betekent het dat de Russen daardoor een wapen kunnen bouwen. 

3. Een voormalig CIA-agent bedacht de serie

Voor The Americans liet hij zich inspireren door dingen die echt gebeurd zijn en door de technieken die hij heeft geleerd. Hierdoor voelt het verhaal erg authentiek. Ze gebruiken echte technieken en werkwijzen die geheime diensten ook gebruiken, zoals manieren om in het geheim te communiceren, codes, microfoontjes in pennen, afluisteren. You name it, the Americans doen het. 

4. Het is de perfecte balans van actie, spanning en drama

De makers van de serie hebben de perfecte balans tussen verschillende genres gevonden: het is een goede mix van actie, drama, spanning, realisme en entertainment. Realisme is het uitgangspunt, maar net als bij een Jason Bourne-film wordt hier een flinke dosis actie aan toegevoegd. Er is veel gevaar, mensen gaan dood, er zitten een paar heftige vechtscènes in. Maar het gaat wel gepaard met drama, menselijke relaties, manipulaties. 

5. De cast kent weinig bekende namen

Eigenlijk is alleen Keri Russell bekend. Zij speelde jaren geleden in Felicity, haar bekendste rol. Philip Jennings wordt gespeeld door Matthew Rhys, die doorbrak met The Americans en zeker een acteur is waar je meer van gaat zien. Noah Emmerich speelt Stan Beeman en is echt zo een 'oh ja, hij'-acteur. En dan Margot Martindale: ook eentje die je van gezicht kent.

6. Het heeft een real-life couple

Smeuïg detail van het gossipfront: Keri Russell en Matthew Rhys werden tijdens de opnamen verliefd en kregen een relatie. In de serie beginnen Philip en Elizabeth ook steeds meer voor elkaar te voelen, al wordt het nooit echt een normale liefdevolle relatie.

7. De liefde voor hun kinderen is daarentegen wel echt

Spoiler alert: in het tweede seizoen wordt een ander stel KGB-agenten vermoord en dan beseffen Elizabeth en Philip dat zij ook vermoord kunnen worden, net als hun kinderen. The Americans draait echt om het gezin. 

8. Het tijdsbeeld is goed neergezet

The Americans speelt zich af in de jaren '80 en dat zie je terug in de kledingstijl, de muziek en de luxe dingen van toen zoals televisies en auto's. Ook leuk zijn de vermommingen. Wanneer Philip en Elizabeth hun missies uitvoeren, verkleden ze zich en dan zie je hem met een foute pruik of grote snor en haar met een grote bril en slecht permanent. Alhoewel dit nooit wordt neergezet als grappig, is erg vermakelijk om al die verschillende looks te zien.

9. Het is goed voor je Russisch

Altijd al een stoomcursus Russisch willen volgen? Dit is je kans. Er wordt veel Russisch gesproken in The Americans, waardoor je automatisch een paar woordjes Russisch leert.

En hebben we je overtuigd? Je vindt de eerste vier seizoenen van The Americans op Netflix. Het zesde en laatste seizoen is nu bezig in de VS.

Lees verder