De Top 2000 op Radio 2 begint ... NU!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Top 2000 op Radio 2 begint ... NU!

De Top 2000 op Radio 2 begint ... NU!

|
|

Laatste update:

De Top 2000 op NPO Radio 2 begint vandaag om 09:00 uur met het nummer Politik van Coldplay. Tot en met oudejaarsavond kun je de lijst volgen op radio en tv.

#18

Hoewel het voelt alsof de Top 2000 er altijd al is geweest, is het "pas" de achttiende editie die vandaag van start gaat. Bohemian Rhapsody van Queen staat weer eens op nummer 1, gevolgd door Hotel California van de Eagles en Led Zeppelins Stairway To Heaven.

Dj Bart Arens bijt zondag het spits af. In totaal presenteren elf dj's de zogenoemde 'lijst der lijsten', onder wie voor het eerst ook twee vrouwen: Evelien de Bruijn en Marisa Heutink.

Trends

De Top 2000 wordt samengesteld aan de hand van stemmen van de luisteraars. Dit jaar is er massaal gestemd op liedjes van recent overleden artiesten als David Bowie, Prince en Leonard Cohen. De hoogste nieuwe binnenkomer dit jaar is Starman van David Bowie op nummer 270.

Boudewijn de Groot heeft met Avond de hoogste Nederlandse notering, het nummer staat op de zesde plek. De hoogste Nederlandse binnenkomer is Kensington met Sorry op plaats 365.

Luisteren en kijken

De Top 2000 is vanzelfsprekend te beluisteren op NPO Radio 2, non-stop tot de nummer 1 in de lijst wordt bereikt vlak voordat we het nieuwe jaar ingaan. Televisiezender NPO Cultura zendt de Top 2000 in beeld en geluid via visual radio uit, met on-screen informatie over de muziek en live beelden vanuit de studio in het Top 2000 Café, in instituut Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!

Lees verder