• Nieuws

De nieuwste stem in de Amerikaanse vuurwapendiscussie is… Arjen Lubach!?

De nieuwste stem in de Amerikaanse vuurwapendiscussie is… Arjen Lubach!?

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: in de Verenigde Staten woedt een hevige discussie over het bezit van vuurwapens. Achttien incidenten op scholen, binnen anderhalve maand(!), vinden ze zelfs in de USA nogal gortig. Nieuw is de rol van... Arjen Lubach!

Hollywood-ster Samuel L. Jackson haalde de satirische video ‘Nonsensical Rifle Addiction’ gisteren aan op Twitter. Oorspronkelijk werd deze sketch al behoorlijk populair toen hij in oktober 2017 verscheen. Door de recente schietpartij op een school in Florida, waarbij zeventien mensen omkwamen, is de video helaas weer erg actueel...

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Weg met die schietijzers

Veel Amerikanen hopen dat de moordpartij van vorige week eindelijk de druppel is die de emmer doet overlopen. In Jimmy Kimmel Live deed Kimmel een emotionele oproep aan president Trump om nu echt werk te maken van het vuurwapengeweld in de VS.

Het is niet de eerste keer dat de scherpe video’s van Zondag Met Lubach de hele wereld over gaan. Na de verkiezing van Donald Trump grijnsde iedereen om het ‘Netherlands Second’-filmpje. Het programma deed het nog eens dunnetjes over met een neppe teaser van de ‘futuristische Game Of Thrones-spin-off’ Westeros.

We verwachten niet dat Lubach veel voorstanders van wapenbezit zal overtuigen, maar je weet het nooit! De wrange realiteit is dat Lubachs satirische video in de toekomst waarschijnlijk regelmatig weer actueel blijkt.