De leukste easter eggs in Disney, Pixar en Marvelfilms

Veronica Superguide logo
De leukste easter eggs in Disney, Pixar en Marvelfilms

De leukste easter eggs in Disney, Pixar en Marvelfilms

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Geen zin om zelf paaseitjes te zoeken op Tweede Paasdag? Wij zetten de leukste easter eggs in films voor je op een rijtje: van Disney, Marvel tot Star Wars!

Easter eggs

De oplettende kijker weet inmiddels dat er vaak na de aftiteling van bijvoorbeeld een Marvelfilm een extra scène komt met een hint naar een vervolgfilm. Maar ook in andere films zitten genoeg verborgen boodschappen, grapjes, referenties en hints... oftewel easter eggs!

Disney & Pixar

Zo zitten Mike en Sully uit Pixar's Monsters Inc. bijvoorbeeld in Finding Nemo en Brave. En wist je dat het servies uit Beauty and the Beast te zien is in Tarzan? En dat Lilo uit Lilo & Stitch fan is van Mulan? Veel Disney- en Pixarfilms zijn stiekem aan elkaar verbonden.

Marvel

En dat alle superhelden uit het Marvel-universum aan elkaar zijn gelinkt, blijkt wel uit deze video. Daarnaast verwijzen ze ook naar klassiekers uit de filmgeschiedenis, zoals Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark en Star Wars.

Star Wars

Over Star Wars gesproken, deze filmfranchise zit ook vol verborgen boodschappen: van Star Wars: A New Hope uit 1977 tot The Force Awakens uit 2015. Zo heeft Steven Spielbergs E.T. een cameo en heb je de crowdsurfende Stormtrooper wel eens gezien?

Lees verder