De hoogte- en dieptepunten van ultieme GTST-bitch Martine Hafkamp

Veronica Superguide logo
De hoogte- en dieptepunten van ultieme GTST-bitch Martine Hafkamp

De hoogte- en dieptepunten van ultieme GTST-bitch Martine Hafkamp

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Actrice Inge Ipenburg blaast vandaag toch alweer 61 kaarsjes uit. Dat zou je qua uiterlijk misschien niet direct denken, maar dankzij haar indrukwekkende tv-cv wellicht wel. Omdat haar meest iconische rol toch die van Martine Hafkamp blijft én het alweer bijna een jaar is dat we haar in GTST moeten missen, een klein overzichtje van de oerslechterik uit Meerdijk.

Inge maakt haar opwachting als Martine Hafkamp niet in de eerste, maar 'pas' in de vierde aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden op 4 oktober 1990. Die eerste scènes werken vooral heel erg goed op je lachspieren.

Als hoerenmadam maakt ze vooral het leven van haar meisjes én die van Helen Helmink tot een ware hel. Wegens poging tot moord op Helen verdwijnt Martine Hafkamp uiteindelijk in 1994 achter de tralies en verlaat daarmee GTST.

Jarenlang roept Inge dat ze nóóit meer in de huid van Martine zal kruipen, maar bijna tien jaar na haar exit is het moment in 2003 dan tóch daar. Dochterlief Sjors zoekt haar op in de gevangenis en korte tijd later is Martine weer een vrije vrouw en wandelt Meerdijk binnen.

Na wederom twee jaar in dienst van de oersoap te zijn geweest en Martine het leven van Ludo Sanders tot complete hel heeft proberen te maken, is het voor Inge in 2005 welletjes: ze neemt wéér afscheid van Martine. Dobberend op zee lijkt het tijdperk van het oerslechte personage definitief voorbij te zijn.

Maar nee hoor, drie keer is scheepsrecht voor Inge Ipenburg als ze begin 2017 haar langverwachte comeback in GTST maakt. In nog geen drie maanden tijd neemt ze wraak op Ludo, legt ze bijna Bing om en verliest ze het vertrouwen van haar dochter Sjors. Uiteindelijk ziet Martine geen andere uitweg dan Meerdijk te ontvluchten. Als Nina haar op het spoor komt en met haar in een helikopter stapt neemt het leven van Martine een dramatische wending.

Of Martine nog leeft én of we haar ooit nog in GTST zien verschijnen weet niemand, maar afgaande op bovenstaande geschiedenis zou het zomaar tot de mogelijkheden kunnen behoren. Fijne verjaardag Inge!

Lees verder