AVROTROS, Hit Kwis

Veronica Superguide logo
AVROTROS, Hit Kwis

Oeps: De Hit Kwis uitgeroepen tot 'slechtste tv-programma van het jaar'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De makers van het AVROTROS-programma De Hit Kwis hebben vast geen leuke avond. De show heeft namelijk de TV Knol 2020 gewonnen voor 'het slechtste tv-programma van het jaar'. Autsj.

Romy Monteiro en Kees Tol wisten met De Hit Kwisal niet het publiek te overtuigen, maar ook de juryleden zijn niet omver geblazen.

NPO-onwaardig

De jury noemt het muziekprogramma 'een collectieve wanprestatie' van de NPO en de producent. "Het lijkt alsof dit beroerde programma haastig in elkaar is gezet en ze nog net de twee laatste beschikbare presentatoren konden vinden. NPO-onwaardig. Om dit uit te zenden op het tijdslot van DWDD is regelrechte heiligschennis." Autsj, dat zijn vast geen leuke woorden om te horen! 

Parodie op talkshow

De  makers kunnen uithuilen bij Harry Mens. De presentator van o.a. Business Class kreeg in diezelfde competitie namelijk een Lifetime Achievement Award voor zijn 'slechte tv-programma'. "Met een even loyaal als kritiekloos kijkerspubliek plus een door hem met de hand zelf uitgeschreven draaiboek met in volstrekt willekeurige volgorde afgevuurde vragen weet hij soms nog een onbedoelde loslippigheid te scoren bij politici of nouveau riche, maar over het algemeen domineren pijnlijke situaties zoals met de ’Marokkaantjes’ van een aanwezige chef-kok en onbegrijpelijke discussies met de steevast knorrige Willem van Hanegem”, luidt het juryrapport.

Benieuwd wat hij van de prijs vindt? Je ziet het hieronder!

Lees verder