De flops van Wendy van Dijk: 'Ligt aan de formats'

Door Lise Knipping
Wendy van Dijk

Met Liedje op het Eerste Gezicht heeft SBS de plank weer flink misgeslagen. Met presentatrice Wendy van Dijk lijkt dat bijna geen toeval, want haar programma's gaan niet heel lekker de afgelopen jaren. Waar ligt dat nou aan? 

Wendy van Dijk heeft behoorlijk wat flops op haar naam staan. De doorgewinterde presentatrice heeft tóch wel een oeuvre van jewelste, maar verdwijnt de laatste jaren steeds meer op de achtergrond. De reden? De belabberde formats waar Wendy ja tegen zegt, aldus kijkcijfer-deskundige Tina Nijkamp in RTL Boulevard. 

Daten, daten, daten

'De wannabe Yvon Jaspers van SBS6' krijgt datingshow na datingshow voor haar kiezen en dat lijkt haar niet heel goed te doen. Dat ligt helemaal niet aan de presentatrice, maar aan de formats waar SBS mee probeert te scoren. Zo waren liefdesprogramma's Flirty Dancing en Cupido Ofzo met Wendy geen succes. "Er zijn zo ontzettend veel datingprogramma's en niet alles kan slagen", vertelt Veronica Superguide-columnist Rob Goossens. 

 

Slechte cijfers

"Dat is voor Wendy van Dijk natuurlijk helemaal niet leuk", zegt Tina. Haar programma Wie Kent Nederland? scoorde afgelopen zomer namelijk óók al niet lekker. "Dating-formats doen het over het algemeen niet heel erg goed. Ik denk niet dat het met Wendy van Dijk te maken heeft, maar het heeft echt met het format te maken."

Liedje op het Eerste Gezicht bereikte na de eerste aflevering met een kleine 500.000 kijkers een nieuw dieptepunt; de tweede aflevering trok slechts 381.000 kijkers volgens Stichting KijkOnderzoek. In het nieuwe datingprogramma zingen kandidaten een lied nog voordat ze hun dates kunnen zien. Ook volgens Rob heeft dat niets te maken met de presentatrice: "Als je dit programma had uitgezonden op een andere zender, had het wel beter gescoord."

Tóch wel nieuwsgierig geworden naar Liedje op het Eerste Gezicht? Het programma is elke zaterdag 22.00 uur te zien op SBS6.