De extreemste televisies die je (niet) kunt kopen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De extreemste televisies die je (niet) kunt kopen

De extreemste televisies die je (niet) kunt kopen

|
|

Laatste update:

Als je graag films en series checkt, dan is het verstandig om een goede televisie te scoren. Zoals je zult zien kun je hierin ook een stapje te ver gaan...

Duidelijk!

De Sharp LB1085 is een reusachtige televisie, met een beelddiagonaal van 108 inch, oftewel bijna drie meter. Dit megascherm is dus een slordige 2,5 meter breed!

Vaak worden grote televisieschermen (of reclameborden) samengesteld uit verschillende, kleine schermpjes, maar de LB1085 bestaat uit één stuk waardoor de prijs zo hoog is (140.000 euro).

Eigenlijk is deze televisie bedoeld voor etalages en bedrijven, die 24 uur per dag een boodschap willen laten zien. De LB1085 is daarom extreem goed bestand tegen het inbranden van herhalende beelden. Het megascherm is helaas wel ingehaald door de techniek: het gevaarte is nog niet verkrijgbaar met 4k-resolutie…

Ook duidelijk!

Dat geldt wél voor de Panasonic TH-152UX1W! Dit beeldscherm is nog een stuk groter, en heeft een diagonaal van bijna vier meter.

Kost bijna zeven ton, maar dan heb je ook wat! Namelijk, een tv van zeven ton. Toch zullen we snel ontdekken dat het nog véél gekker kan. 

Lekker buiten!

Normale stervelingen gebruiken een projector, of een normale tv, als ze buiten een programma willen kijken. Als je het écht breed hebt koop je een speciale buitentelevisie, zoals de geavanceerde C Seed 201. 

Deze televisie heeft zijn eigen fundering(!), waar hij opgeslagen wordt als er even niets leuks te zien is. De C Seed bestaat uit verschillende beweegbare schermen, die samen één groot veld vormen.

Het reusachtige apparaat is al een paar jaar oud. Toen hij in 2012 verscheen kostte het gevaarte ongeveer vijf ton. Misschien kun je een leuk tweedehandsje op de kop tikken?

WTF

De Titan Zeus haalt ook een Ultra-HD-resolutie: met een beelddiagonaal van 9 meter is dat ook geen overbodige luxe. De Zeus vult met gemak twéé muren.
De extreemste televisies die je (niet) kunt kopen

Je hebt een behoorlijk groot huis nodig om deze televisie überhaupt kwijt te kunnen. Daarom kun je hem ook alleen betalen als je ruim woont. Het scherm kost ongeveer 1,6 miljoen euro.

Loeren in luxe

Het bedrijf Stuart Hughes staat bekend om zijn bizar geprijsde varianten van normale gebruiksvoorwerpen. Krokodillenleren telefoonhoesjes van 6000 euro, een spijkerjasje met gouden knopen en diamanten van 3,5 miljoen; dat soort werk.

Hun Prestige HD Supreme Rose Edition is waarschijnlijk de duurste televisie ter wereld! Niet vanwege het technisch vernuft, maar puur door de afwerking. Het scherm is omgeven door alligatorleer, en de standaard is gemaakt van 28 kilo(!) roségoud. De standaard is ook afgewerkt met 72 diamantjes van 1 karaat. De ruimte die overblijft is volgepropt met amethyst en helioliet.

De extreemste televisies die je (niet) kunt kopen

Deze luxe geeft het apparaat een prijskaartje van íets minder dan 2 miljoen euro. Zo zie je maar: goede smaak is niet te koop!

En nu?

Zit je na deze rijkdom eigenlijk te wachten op bruikbare tips voor een nieuwe televisie? Laat het weten op Facebook; dan komen we hier binnenkort op terug!

Lees verder