Bill Skarsgård als Pennywise in IT (2017)

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bill Skarsgård als Pennywise in IT (2017)

Huh? De eerste reacties op It: Chapter Two zijn nogal verdeeld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Over twee weken neemt The Losers Club het opnieuw op tegen killer clown Pennywise in It: Chapter Two. Critici die deze horrorfilm al zagen, mogen vanaf vandaag op sociale media zeggen wat ze er eigenlijk van vonden. Nou, dat doen ze, maar ze zijn het totáál niet eens...

Hun reacties lopen nogal uiteen en hoewel het allemaal - haal maar opgelucht adem - overwegend positief klinkt, zijn er toch een stel héle zure reacties. Maar... even beginnen met een paar dingen die sowieso lijken te kloppen. Sommige critici merken op dat Pennywise inderdaad een stuk enger en bozer is dan in deel één. En die extreem lange speelduur van bijna drie uur? Tja, dat kon bijna niemand waarderen. 

Negatieve reacties op It: Chapter Two

Snel door naar de reacties! De meest opvallende is toch wel die van We Live Entertainment-recensent Scott Menzel. Hij noemt It: Chapter Two 'de grootste teleurstelling van het jaar'. Volgens hem zitten er véél te weinig schrikelementen in voelt het geheel 'duf en overvol'. Een andere reviewer sluit zich daarbij aan en gaat zelfs nog een stukje verder door te zeggen dat het 'verschrikkelijk' was. 

Positive reacties

Nee hoor, verder is het absoluut geen kommer en kwel. Het merendeel van de reviewers genoot. We pakken er snel wat positieve geluiden bij om die negatieve reacties hierboven mee weg te spoelen! Kleine disclaimer: hoewel de reacties hieronder positief zijn, vindt vrijwel iedereen dat deel één, It (2017), véél beter is. Hmmm, oke.

Waar gaat It: Chapter Two over?

It Chapter Two draait vanaf 5 september in de bios. Het speelt zich 27 jaar na deel één af. James McAvoy, Jessica Chastain en Bill Hader spelen oudere versies van de Losers Club-kids. De vervloekte vriendengroep moet weer terug naar Derry waar Pennywise opnieuw tot leven komt. Uiteraard kruipt Bill Skarsgård weer in de verrotte huid van horrorclown Pennywise. Ook de jonge acteurs uit It (2017), waaronder Stranger Things-ster Finn Wolfhard, doen weer mee, maar dan in flashbacks. Netflix zette deel één recent online dus check die vooral nog even voordat je over twee weken naar de bios rent!

Lees verder