• Nieuws

De Dieven Van De Kameleon!

De Dieven Van De Kameleon!

Er wordt hard gewerkt aan een serie over de jeugdboeken van De Kameleon. De afgelopen weken lagen de opnames echter stil omdat de bontgekleurde boot was verdwenen! Wat dogge wy no, Hielke en Sietse?

Zonder De Kameleon is er natuurlijk geen De Kameleon! Het bootje verdween vlak voor Kerst uit de loods van regisseur Steven de Jong. De Jong kwam daarmee in een lastige positie, want híj had de schuit te leen van het Friese attractiepark Kameleondorp.

Wêr is De Kameleon no?

Nu blijkt dat de verdwijning - zoals verwacht - een stunt was van een oudejaarsvereniging uit Haskerhorne. De Kameleon was voor de club een uitstekend doelwit, omdat de bekendheid van de boeken, films en (binnenkort) de serie voor de nodige publiciteit zou zorgen. De boot begon het nieuwe jaar onder een partytent in het dorp.

Duur geintje

Op zich een leuke stunt, maar door de vermissing moesten drie draaidagen geannuleerd worden. Regisseur De Jong hield al rekening met een oudejaarsactie, en zei eerder dat de eventuele kosten voor rekening van de raddraaiers zouden komen.
Bericht wordt geladen...

Het is niet voor het eerst dat het bootje, uit de beroemde jeugdboeken van Hotze de Roos, vermist raakte. In 2002 was de rode schuit óók het doelwit van een ontvoeringsactie, door een club uit Drenthe.

De nieuwe serie over de avonturen van Hielke en Sietse zijn vanaf het voorjaar van 2018 te zien bij Zapp. Naast de tweeling Duke en Scott, als de Klinkhamers, spelen o.a. Dieuwertje Blok, Cas Jansen en Bas Muijs mee.