Horror op herhaling: de 8 beste horrorvervolgen ooit gemaakt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Horror op herhaling: de 8 beste horrorvervolgen ooit gemaakt

Horror op herhaling: de 8 beste horrorvervolgen ooit gemaakt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een goede horrorfilm is al snel verzekerd van een vervolg. Wij zetten acht horrorvervolgen voor je op een rijtje, die minstens zo goed zijn als het origineel! 

Dawn of the Dead (1978)

In 1968 schreef George Romero horrorgeschiedenis met de zombieklassieker Night of the Living Dead. Tien jaar later deed de regisseur er nog doodleuk een schepje bovenop met Dawn of the Dead. Dit meesterlijke vervolg over een groep overlevenden die zich schuilhoudt in een winkelcentrum omringd door zombies, overtreft zijn voorganger op alle fronten. In 2004 verscheen een prima remake van Zack Snyder (Watchmen). Deze regisseur keert binnenkort terug naar het zombiegenre, deze keer voor Netflix!

Aliens (1986)

Ook James Cameron weet hoe hij een vervolg moet aanpakken. Kijk maar naar Terminator 2: Judgment Day! Met Aliens leverde hij al eerder een film af die zijn voorganger het nakijken geeft. Zoals de titel al weggeeft, biedt dit vervolg op Alien meer bloeddorstige buitenaardse wezens, en daarmee ook meer spanning, actie en sensatie. Waren alle vervolgen maar zo goed…

Horror op herhaling: de 8 beste horrorvervolgen ooit gemaakt

Evil Dead II (1987)

Zes jaar na The Evil Dead keerde regisseur Sam Raimi (Spider-Man) terug naar het hutje in de bossen voor een gloednieuw horroravontuur. Ook Bruce Campbell is terug als de demonenjager Ash. Raimi had wat meer budget tot zijn beschikking en dat is te zien aan de waanzinnige speciale effecten. Voeg daarbij wat gitzwarte humor en je hebt een 80s horrorfeestje dat even goor als grappig is!

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987)

Nancy, de heldin uit de eerste A Nightmare on Elm Street-film, geeft in het beste vervolg uit de reeks psychiatrische hulp aan tieners die ook kampen met nachtmerries over Freddy Krueger. Dankzij het slimme scenario van Frank Darabont (The Walking Dead), de surrealistische slachtpartijen en de onvergetelijke one-liners (‘Welcome to prime time, bitch!’) groeide Dream Warriors uit tot een favoriet onder de fans!

Horror op herhaling: de 8 beste horrorvervolgen ooit gemaakt

28 Weeks Later (2007)

In 2002 leverde regisseur Danny Boyle een prima horrorfilm af met 28 Days Later. Het vervolg is ook dik in orde! Hierin lijkt de virusuitbraak uit het vorige deel onder controle. Maar wanneer de inwoners van Londen weer de draad proberen op te pakken, gaat het opnieuw gruwelijk mis. Let vooral even op een vroege, maar sterke rol van Luther-ster Idris Elba als generaal Stone!

Paranormal Activity 3 (2011)

Na het succes van The Blair Witch Project werden de dvd-rekken overspoeld door zogenaamde found footage-horrorfilms. De meeste van deze rip-offs waren niet om aan te zien, maar Paranormal Activity kwam in 2007 griezelig dicht in de buurt van zijn grote voorbeeld. Met het derde deel bereikte de reeks een hoogtepunt: met minimale middelen bereiken de makers maximaal effect!

Horror op herhaling: de 8 beste horrorvervolgen ooit gemaakt

Curse of Chucky (2013)

Na een reeks melige vervolgen keerde de serie met Curse of Chucky terug naar zijn roots. In dit vijfde vervolg in de Child’s Play-reeks terroriseert de psychopop een verlamde tiener en haar familie. De melige humor van de vorige delen wordt verruild voor een lekker ouderwets horroravontuur, dat ons er aan herinnert dat Chucky niet grappig is, maar wel griezelig! Benieuwd of de binnenkort te verschijnen remake van Child's Play dit niveau weet te halen!

Halloween (2018)

Het eerste vervolg uit 1981 was nog wel te pruimen, maar daarna ging het rap bergafwaarts met de Halloween-reeks. Gelukkig werd de serie vorig jaar in ere hersteld. En hoe! Halloween is een uitstekend vervolg dat prima past in de horror-revival van de laatste jaren: stijlvol, bloederig en bovenal creepy. Niet alleen de perfecte comeback voor Michael Myers, maar ook voor scream queen Jamie Lee Curtis!

Horror op herhaling: de 8 beste horrorvervolgen ooit gemaakt

Lees verder