Labor Games! Omdat bevallende vrouwen wel zin hebben in een spelletje!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Labor Games! Omdat bevallende vrouwen wel zin hebben in een spelletje!

De 5 raarste reality-shows om je over te verbazen!

|
|

Laatste update:

De meeste realityshows zijn een beetje raar, omdat er vreemde snuiters in zitten. Déze reality-programma's waren al van de pot gerukt vóór men begon te filmen!

Meestal is het idee van een realityshow behoorlijk duidelijk. Je filmt mensen tijdens hun dagelijks leven, of je zet een interessante wedstrijd in elkaar. Bij deze shows ging dat niet helemaal goed!

Sex Box

Liefde is een werkwoord; het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn; lif, lof, laf; relaties zijn niet altijd makkelijk. Daarom zetten Channel 4 en het Amerikaanse WeTv een soort container neer, waarin een stel seks heeft, terwijl een panel experts over seksualiteit praat.

Na afloop gaat het stel erbij zitten, en praten ze over hun relatie. Het idee was dat de geliefden helemaal ondersteboven zouden zijn van de seks, waardoor ze openlijk over hun problemen zouden praten. Dit gebeurde eigenlijk niet echt…

De ‘neukhut' bleek dus eigenlijk een rare gimmick voor een verder vrij normaal programma over seksualiteit. Althans, dat zouden we in Nederland zeggen; in de Verenigde Staten werd de reeks na bij afleveringen van de huis gehaald, ‘omdat het echt niet kon’.

I Wanna Marry Harry

Twaalf vrijgezelle dames strijden om de hand van Harry, die bijzonder veel lijkt op prins Harry; maar het natuurlijk niet is. De verwarring is compleet bij de kandidates die denken een echte prins te ontmoeten!

Dat de dames twijfelen of het de echte Harry is, dat kun je met een béétje goede wil nog wel voorstellen. Voor de kijker bestaat er echter geen enkele twijfel over dat dit een na-aper is, dus de show is nogal bizar en zinloos. Na een aflevering of vijf werd de show dan ook stopgezet op tv, en werden alle afleveringen online geplaatst.

Shattered

Begin deze eeuw was er een behoorlijke run op Big Brother-achtige programma’s. Eén van de bizarste series was het Engelse Shattered. Deze wedstrijd duurde maar een week, maar het waren wel zeven dagen waarin de deelnemers niet mochten slapen!

Elke dag moesten de kandidaten geheugen- en vaardigheidstestjes afleggen, en degene met de slechtste score viel af. Daarnaast mochten de deelnemers elke dag iemand kiezen voor een proef, zoals een uur in bed liggen zonder in slaap te vallen.

Elke keer dat iemand langer dan tien seconden z’n ogen dichtdeed ging er 1.000 pond uit de pot. Na een paar dagen begonnen sommige deelnemers te hallucineren. Eéntje dacht dat hij de premier van Australië was, en een andere viel bijna om omdat hij staand in slaap viel!

Labor Games

Geen enkele bevalling is precies hetzelfde, maar vaak is het een hele zit, in tegenstelling tot de racebevallingen in de film. Omdat je op dat moment niet zo veel kunt doen, is het eigenlijk wel een ideaal moment voor… een televisiequiz, althans: dat vinden ze bij TLC.

De man en zijn vrouw (soms al met weeën!) beantwoorden kennisvragen om een studiebeurs te winnen voor de dringende baby. De show was niet zo populair, en werd na twee afleveringen al gestaan bij Discovery Life.

Susuna! Denpa Shonen

Japanse televisie is soms nogal extreem, en dat ging zeker op voor de reality show Susuna! Denpa Shonen. De jongeman Tomoaki Amatsu werd in 1998 opgesloten in een kamer, kreeg een stapel tijdschriften en moest zien te overleven door prijsvragen uit deze magazines te winnen, totdat hij in totaal 10.000 dollar had gewonnen.

Kleren had hij niet; eigenlijk had hij helemaal niets behalve briefkaarten en tijdschriften. Hij dacht dat er van zijn opdracht uiteindelijk een programma gemaakt zou worden, maar eigenlijk werden zijn fratsen elke week al uitgezonden, en stond hij 24 uur per dag op een webcam!

De commentators maakten vooral lullige opmerkingen over Amatsu, vooral als hij het even niet meer zag zitten. Na een tijdje won hij een grote zak rijst, en een heleboel hondenvoer, zodat hij in elk geval genoeg te eten had. Toen hij na bijna anderhalf jaar genoeg had verdiend om vrijgelaten te worden, werd hij opgewacht door hordes fans! Hij voelde zich na zo lang niet prettig meer in kleding (die won hij nooit) en moest erg lang wennen aan normaal mensenlijk contact.

Hij wilde trouwens een beroemde televisiester worden door zijn deelname aan deze gestoorde show, maar dat is hem uiteindelijk niet echt gelukt… Amatsu zei later dat hij ‘iedere dag leed’ en dat hij op een gegeven moment ‘niet meer normaal kon denken, maar ook niet helemaal gestoord was’.

Dat je mensen die koste wat kost beroemd willen worden álles kunt laten doen, hadden ze in Japan al snel door!

Lees verder