De vijf beste docu's over eten bij Netflix

Door Redactie
De vijf beste docu's over eten bij Netflix

Honger? You've come to the right place! Soms kun je die honger namelijk gewoon stillen met een goede documentaire. Deze vijf documentaires gaan allemaal over eten, maar zijn toch heel erg uiteenlopend. Eén ding is zeker: je moet ze allemaal gezien hebben.

1. The Mind of a Chef

Tijd om te bingewatchen, want er staan al 5 seizoenen van deze food-serie op Netflix. De onlangs overleden Anthony Bourdain neemt je mee langs alle artistieke en culinaire inspiratiebronnen van chefs van over de hele wereld. En dat betekent dat je naast héérlijk eten wordt overspoeld met bakken cultuur, fun-facts en prachtige beelden.

2. Chef's Table

In misschien wel de bekendste en meest gevierde voedselshow op Netflix, laten verschillende beroemde chefs zien hoe het er in hun levens en keukens aan toe gaat. Niet alleen is dat enorm interessant om te zien, het is ook ontzettend inspirerend. Inmiddels zijn er al vier fantastische seizoenen te zien en een vijfde staat al voor 28 september op de planning. 

3. Cowspiracy

Een Amerikaanse filmmaker wil graag een beetje duurzamer leven. In zijn zoektocht naar de beste manier om zijn gewoonten aan te passen, komt hij erachter dat de vleesindustrie de grootste vervuiler ter wereld is. Maar waarom wordt er niets aan dat probleem gedaan? En waarom weet eigenlijk niemand er iets vanaf? Geloof ons: deze docu is een échte eye-opener.

4. Forks over Knives

Nog een documentaire die je trek in vlees hoogstwaarschijnlijk behoorlijk zal verminderen. Forks over Knives vertelt namelijk wat vlees en zuivel met je lichaam kan doen. Sterker nog: als we afscheid nemen van dit 'Westerse dieet', zullen er véél minder welvaartsziektes voorkomen.

5. Ugly Delicious

Deze docu-reeks dompelt je onder in de bizarre wereld van David Chang, een experimentele chef van het New Yorkse restaurant Momofuku die onderzoek doet naar de - soms racistische - herkomst van eten. Vooral de aflevering over de racistische roots van Fried Chicken is de moeite waard. Ook krijg je héél veel absurde cartoons en sketches voorgeschoteld. Een heerlijke afwisseling!