De 10 allerbeste momenten uit Modern Family tot nu toe!

Veronica Superguide logo
De 10 allerbeste momenten uit Modern Family tot nu toe!

De 10 allerbeste momenten uit Modern Family tot nu toe!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Hitshow Modern Family verblijdt ons nu al zo’n tien jaar met de meest geestige, ongemakkelijke, herkenbare én emotionele familieperikelen van de Dunphy’s en de Pritchetts. Hoog tijd om een aantal topmomenten op een rij te zetten!

1. Claire en Phil gesnapt

Het moment waarop Luke, Alex en Haley hun ouders betrappen, blijft een iconisch Modern Family-momentje. Een trauma voor het leven, al bewijst Haley in de latere seizoenen dat ze momenteel véél verder is. Anyway: wanneer Claire en Phil de situatie proberen uit te leggen, maken ze het uiteraard nog ongemakkelijker.

2. Knuffelseks

Cam en Mitchell proberen in deze aflevering te bewijzen dat ze écht wel voor een asielkat zouden kunnen zorgen. Het helpt alleen niet mee wanneer het lijkt alsof de grote knuffeldieren van Lily – die ze bovenop de auto zetten – seks hebben.

3. Manny en… Jay?!

Manny’s papieren om naar het buitenland te kunnen, waren nog niet helemaal in orde. Dus bracht super-stiefvader Jay hem naar het gemeentehuis. De timing – en de discussie van de twee – kon niet toevalliger: dit was namelijk óók de dag dat homoparen eindelijk mochten trouwen! Zo’n bejaarde gast en een tiener; eeuhm, wat is hier aan de hand?

4. Het huwelijk van Mitch en Cam

Modern Family draait niet alleen maar om ongemakkelijke en hilarische situaties. Soms gooit de show ons in een zwart gat van emotie met een aantal flinke tearjerkers. Probeer het maar eens droog te houden bij het emotionele ja-woord van Mitch en Cam. *Snik*

5. Fizbo

Cams afschrikwekkende alter-ego, AKA Fizbo the Clown, is een wandelende nachtmerrie voor mensen die helemaal kriegel worden van clowns. Zit een beetje op hetzelfde level als horrorclown Pennywise (die dit jaar terugkeert in de bios met het intens lange IT: Chapter Two). Maar hé: hij komt tenminste wel op voor zijn man!

6. Haley is weg

Nóg zo’n tranentrekker: wanneer Phil en Claire in de auto een belletje van dochter Haley krijgen, moeten ze – net als wij, eerlijk gezegd - hun best doen om de tranen te onderdrukken. Haley gaat haar ouders namelijk best missen terwijl ze op de uni zit!

7. NAAAAAAAAANTS INGONYAMA

Eén van de allereerste Modern Family-momenten ooit is tevens de meest iconische. Het laat zó goed zien wat voor serie het is. Het combineert moderne familieproblemen met een hilarische ondertoon. Dit fragment, waarin Cameron de net geadopteerde Lily omhoog houdt met de Lion King-soundtrack op de achtergrond, ken je vast nog wel. Genieten!

8. Gloria vs. Stella

Het is algemeen bekend dat Jay zijn hondje Stella als een soort dochter ziet. En Gloria die… moet Stella niet zo. Toch gaat ze als het écht moet voor haar door het vuur (of eigenlijk: springt ze voor haar in het water).

9. Restaurant-shitshow

Deze scène is op en top Modern Family. Werkelijk alles zit erin: maatschappelijk commentaar, ongemak, een opeenvolging van grappen én onbedoeld grappige momenten. De kleine Lily steelt de show (al schijnt ze een monster te zijn op de set).

10. Phil!

Gewoon: alles van Phil! En ook vooral die ene scène waarin ‘ie met een fucking Alpaca thuiskomt. Never change, Phil.

BONUS: Connection Lost

Een aflevering die het standaard format volledig overhoop gooit, is Connection Lost, volledig gefilmd met Iphone’s! We wilden je onderstaand fragment nog even laten zien. Hierin krijg je een uniek achter-de-schermen-kijkje.

Nog meer janken

Wat we je óók nog willen laten zien, zijn de meest zielige aww-momentjes van de serie. Die zijn er natuurlijk ook genoeg. Of zijn wij de enigen die tranen voelen opkomen bij de vele levenslessen van Jay?

Lees verder